Božić: "Treniramo krvavo"

Foto: Žurnal24 32-letni Petar Božić je v sedmih sezonah postal zaščitni znak Partizana in abone
Petar Božić, kapetan Partizana, je edini, ki je z beograjskim klubom osvojil vseh pet prstanov za zmagovalce lige NLB. Čeprav ni zvezdnik, pa je prekaljeni branilec lik, ki z metom ali obrambo zna odločiti tekmo.
Oglej si celoten članek

V jadranski ligi v zadnjih letih preprosto kraljujete.
Presrečen sem. Vsi ti finali so dokaz trajanja kvalitete. Liga je bila izjemno kvalitetna in izenačena. Zmagali smo pri Olimpiji, ki je izjemno kakovostna ekipa. Pričakovali smo tekmo, ki se bo odločila z eno žogo. Lovorika daje smisel vloženemu delu in trudu skozi vso sezono.

Kje tiči razlog, da tako vešče igrate v končnicah?
Sam sem že nekaj let v klubu in vseskozi obstaja sistem dela. Vsi ljudje v klubu – od uprave in igralcev do navijačev – so popolnoma predani. Če k temu dodamo še kakovostno in trdo delo, rezultat ne izostane.

Niste zvezda, a vseeno vas ni strah odgovornosti, vsak hip lahko zadenete trojko, odigrate dobro obrambo, odločite tekmo …
Košarka je moštveni šport. Vsa zadnje leta Partizan izvrstno deluje kot moštvo, poznan je tudi po odličnem vzdušju, ki vlada med igralci. Jaz sem del ekipe in pomembno mi je, da kot moštvo izpolnimo tisto, kar smo se dogovorili.

Na igrišču ste bili med prvimi člani obeh moštev. Videli smo vas vztrajno metati na koš, ko so bili ostali še v garderobi. Tudi to govori o vašem odnosu do svojega poklica? Trenirate več od ostalih?

Ne, gre za moj ritual, da pripravim telo na ritem tekme. Mečem, napravim nekaj vaj. Kar zadeva trening, delamo krvavo. Mlajši ostajajo tudi po napornem rednem treningu še na dodatnem.

Koliko se pozna, da z vami ni več Duška Vujoševića, ki je obilno vplival na sistem dela Partizana v preteklosti?
Dule je bil pri nas dolga leta, postavil je sistem, ki je dajal rezultate. Vlada Jovanović kot njegov dolgoletni pomočnik je poskrbel, da ta sistem še vedno daje rezultate.

Ste razmišljali, da bi lahko Jaka Klobučar (bivši igralec Partizana in trenutno član Olimpije, op. a.) izdal kake Partizanove skrivnosti Olimpiji?
Ne, nisem. Jako zelo cenim. V Beogradu sva se dobro spoznala, je moj iskren prijatelj, upam, da tudi jaz njegov. Ampak v športu nikoli ne veš, kaj te čaka jutri. Zgodilo se je, da je pač zapustil klub in mu želim vso srečo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.