Božič tretji na belgijski dirki

Foto: EPA
Foto: EPA
Zmagovalnemu nizu Luke Mezgeca se je s tretjim mestom pridružil Borut Božič.
Oglej si celoten članek

Uspehi slovenskih kolesarjev se nadaljujejo. Medtem ko Luka Mezgec blesti v sprintih dirke po Kataloniji, se je drugi slovenski specialist za sprinte Borut Božič izkazal na dirki Dwars door Vlaanderen v belgijskem Roeselareju, nekakšni generalki za belgijske dirke svetovne serije. Kolesar Astane je zasedel tretje mesto.

Po samostojnem pobegu v zadnjem delu dirke je zmagal Nizozemec Niki Terpstra (Omega Pharma-Quick Step), v sprintu glavnine pa je bil od Idrijčana boljši le Američan Tyler Farrar.

Nastopili so še štirje Slovenci (Marko Kump, Blaž Jarc, Ino Aldo Ilešič in Kristjan Koren), ki pa se niso uvrstili med najboljše. Jarc je bil na začetku v ubežni skupini, z begom je poskušal tudi Ilešič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.