Božiču zmaga v ciljnem sprintu

Foto: Žurnal24 Borut Božič je na Poljskem do zdaj vpisal peto in sedmo mesto. (Foto: Reuters)
Veliki podvig je napovedoval že nekaj časa, bil je blizu, zdaj pa mu je končno uspelo. Slovenski supersprinter Borut Božič (Vacansoleil) je kot prvi Slovenec dobil etapo ene od velikih preizkušenj.
Oglej si celoten članek
 
 

Počutim se kot v sanjah. Zelo sem zadovoljen z zmago, še posebej zaradi dejstva, da sem v sprint prišel 'ukleščen' med Farrarja in Bennatija. 250 metrov pred ciljem sem se odločil za napad in uspelo mi je presenetiti tekmece.

Borut Božič

 
Na 176,8 km dolgi preizkušnji je bil slovenski kolesar Borut Božič (Vacansoleil) tokrat brez konkurence. Zmago je v ciljnem sprintu šeste etape kolesarske dirke po Španiji slavil pred Američanom Tylerjem Farrarjem (Garmin-Slipstream) in Italijanom Danielejem Bennatijem (Liquigas). Božič je tako postal prvi Slovenec z zmago na eni od treh največjih večetapnih kolesarskih dirk (Giro, Tour, Vuelta).

"Počutim se kot v sanjah. Zelo sem zadovoljen z zmago, še posebej zaradi dejstva, da sem v sprint prišel 'ukleščen' med Farrarja in Bennatija. 250 metrov pred ciljem sem se odločil za napad in uspelo mi je presenetiti tekmece," je po koncu povedal Božič.

Že v ponedeljek je Božič v tretji etapi izenačil najboljši dosežek slovenskega kolesarstva, ko je bil prav tako v ciljnem sprintu drugi. S tem je izenačil dosežke Zorana Klemenčiča in Tadeja Valjavca (Giro) ter Valjavca in Janeza Brajkoviča (Vuelta). Božič je skupno šesti, od vodilnega Nemca Andreja Greipla pa ga loči 23 sekund. Drugi Slovenec na dirki Tadej Valjavec (AG2R) je bil 18., skupno pa je 27.

Izidi 6. etape:
1. Borut Božič (Slo/Vacansoleil) 4:40:50
2. Tyler Farrar (ZDA/Garmin-Slipstream)
3. Daniele Bennati (Ita/Liquigas)
4. Davide Vigano (Ita/Fuji-Servetto)
5. Tom Boonen (Bel/Quick Step)
6. Leonardo Duque (Kol/Cofidis)
7. Sebastien Chavanel (Fra/Francaise des Jeux)
8. Cadel Evans (Avs/Silence-Lotto)
9. Marcel Sieberg (Nem/Columbia-HTC)
10. Andre Greipel (Nem/Columbia-HTC) vsi isti čas
...
18. Tadej Valjavec (Slo/AG2R) + 0:06

Skupno:
1. Andre Greipel (Nem/Columbia-HTC) 19:40:23
2. Tom Boonen (Bel/Quick Step) + 0:06
3. Daniele Bennati (Ita/Liquigas) 0:17
4. Tyler Farrar (ZDA/Garmin-Slipstream) 0:21
5. Fabian Cancellara (Švi/Saxo Bank) 0:27
6. Borut Božič (Slo/Vacansoleil 0:23
7. Ivan Basso (Ita/Liquigas) 0:27
8. Alejandro Valverde (Špa/Caisse d'Epargne) 0:27
9. Cadel Evans (Avs/Silence-Lotto) 0:28
10. David Garcia (Špa/Xacobeo Galicia) 0:33
...
27. Tadej Valjavec (Slo/AG2R)
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.