"Božo nas je nahrulil v slačilnici"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Prvi mož slovenske reprezentance ob zmagi proti Grčiji je bil nedvomno Goran Dragić, ki je po koncu tekme kljub veliki utrujenosti potrpežljivo odgovarjal na novinarska vprašanja.
Oglej si celoten članek

"Odlično smo odprli tekmo. Bili smo agresivni v obrambi in odlično skakali, nato pa so se konec tretje četrtine ponovno pojavile črne minute. Malce nas je zdelala utrujenost, tudi sam sem imel težke noge. Ko se v zadnji četrtini sedel na klopi, sem sam pri sebi upal, da ne bomo ‘zafurali’ te zmage, kot na tisti vsem dobro znani tekmi proti Grkom. Vsa čast soigralcem in tudi navijačem, da smo vsi skupaj zdržali in premagali tako kakovostno reprezentanco," je zmago, ki je Sloveniji prinesla četrtfinale, pokomentiral Goran Dragić.

Padec v igri po +26

Slovenci so sredi tretje četrtine vodili že za +26, a se Grki niso predajali: "Grki ne divjajo tudi, ko izgubljajo za 25 točk. Težko jih je zlomiti, po drugi strani pa te uspavajo. Če bi igrali proti kakšnemu drugemu nasprotniku, bi ga premagali za 40 točk, proti Grkom pa je to praktično nemogoče."

V igri za prvo mesto v skupini

Starejši izmed bratov Dragić je Grkom nasul kar 28 točk, kljub veliki zmagi pa je selektor Božidar Maljković svoje varovance okaral zaradi padca koncentracije v zadnjem delu srečanja: "Čeprav smo zmagali Grke, nas je Božo v slačilnici nahrulil. Uporabiti moramo enak recept kot proti Italijanom in Grkom. Še vedno smo v igri za prvo mesto v skupini, zato moramo Fince obvezno premagati. Odigrati bomo morali zelo koncentrirano."

Za konec je Gogi odločno dodal: "V Stožicah še nismo izgubili in upam, da tudi ne bomo!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 12:04 15. September 2013.

    Čestitke, vem, da ne moreš celo tekmo odigrat briliantno, rezultat je narejen. Lep primer je bila tudi tekma Španija - …

  • 11:48 15. September 2013.

    ...še premalo, še kašno okoli uh...če bi bilo še par minut tekme, bi bila zmaga zelo vprašljiva...sicer pa, ko zaigrate, …

  • 10:39 15. September 2013.

    Alenka Bratušek o vladi in košarki<br />Ta slovenska vlada namreč ne bo deležna podpore, kot jo uživajo košarkarji, niti v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.