Brajkovič izgubil minuto in pol

Foto: EPA
Foto: EPA
Irski kolesar Daniel Martin (Garmin-Cervelo) je zmagovalec devete etape dirke po Španiji. Jani Brajkovič (RadioShack) je bil 29. in izgubil skoraj minuto in pol. Skupno je 20.
Oglej si celoten članek

Na 179 km dolgi preizkušnji od Villacastian do Sierra de Bejarja je Daniel Martin (Garmin-Cervelo) v ciljnem sprintu ugnal Nizozemca Baukeja Mollemo (Rabobank), tretji pa je bil domačin Juan Jose Cobo (Geox-TMC) Z drugim mestom je Mollema tudi prevzel majico vodilnega na Vuelti, zdaj ima sekundo naskoka pred doslej vodilnim domačinom Joaquinom Rodriguezom (Katjuša). Slovenski adut na Vuelti Jani Brajkovič (RadioShack) je izgubil še minuto in 27 sekund in tako v skupnem seštevku zaostaja že za dobri dve minuti.


Deveto etapo je zaznamoval pobeg skupine štirih kolesarjev, tekmo pa je odločil ciljni vzpon na Covatillo, na katerem so se vrstili napadi, štiri kilometre pred ciljem pa sta bila v ospredju Martin in lanski zmagovalec dirke po Španiji Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale). Kilometer do cilja so se prebili v ospredje Nibali, Bradley Wiggins, Martin, Mollema, Juan Jose Cobo in Christopher Froome. Vsa šesterica je skupaj prikolesarila do zadnjih dvesto metrov etape, ko je silovito pospešil 25-letni irski kolesar in upravičeno prišel do svoje prve etapne zmage na velikih kolesarskih dirkah t.i. grand toura.

Pred ponedeljkovo posamično vožnjo na čas (kronometer) so se karte na vrhu močno premešale. Po napovedih strokovnjakov bo deseta etapa prinesla odločitev o tem, kateri kolesarji bodo ostali v boju za najvišja mesta v skupnem seštevku dirke.

Tour, 9. etapa (Villacastin - Sierra de Bejar, 183 km):

1. Daniel Martin (Irl/Garmin-Cervelo) 4:52:14
2. Bauke Mollema (Niz/Rabobank) isti čas
3. Juan Jose Cobo Acebo (Špa/Geox-TMC) +0:03
4. Bradley Wiggins (VBr/Sky) +0:04
5. Christopher Froome (VBr/Sky) +0:07
6. Vincenzo Nibali (Ita/Liquigas-Cannondale) +0:11
7. Rein Taaramae (Est/Cofidis) +0:12
8. Denis Menčov (Rus/Geox-TMC)
9. Haimar Zubeldia Agirre (Špa/RadioShack)
10. Fredrik Kessiakoff (Šve/Astana) vsi isti čas
...
29. Jani Brajkovič (Slo/RadioShack) +1:27

Tour, skupno:

1. Bauke Mollema (Niz/Rabobank) 37:11:17
2. Joaquin Rodriguez (Špa/Katjuša) +0:01
3. Vincenzo Nibali (Ita/Liquigas) +0:09
4. Fredrik Kessiakoff (Šve/Astana) +0:16
5. Jurgen Van Den Broeck (Bel/Omega Pharma-Lotto) +0:27
6. Daniel Moreno Fernandez (Špa/Katjuša) +0:35
7. Jakob Fuglsang (Dan/Leopard Trek) +0:37
8. Kevin Seeldraeyers (Bel/Quickstep) +0:42
9. Haimar Zubeldia Agirre (Špa/RadioShack) isti čas
10. Juan Jose Cobo Acebo (Špa/Geox-TMC) +0:46
...
20. Jani Brajkovič (Slo/RadioShack) +2:10

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.