Brajkovičevo zmagoslavje

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Slovenski kolesar Jani Brajkovič se je izjemno izkazal na dirki po Kataloniji, kjer je na tretji etapi zmagal.
Oglej si celoten članek

Potem ko se v prvih letošnjih dirkah ni posebej izkazal, je slovenski kolesar Jani Brajkovič hitro utišal kritike, ki so trdili, da na sezono ni dobro pripravljen. Dobil je namreč zahtevno tretjo etapo dirke svetovne serije po Kataloniji, ki je bila zaradi snega na predvidenem cilju skrajšana. Drugo mesto je zasedel Poljak Michał Gołaś, tretje pa Francoz Mikaël Cherel.

"To je bil najtežji dan v moji karieri. Še nikoli me ni tako zeblo, kot me je danes. Deževalo je, temperatura je bila ena stopinja," je po zmagi, svoji prvi po juniju 2010, za MMC dejal član kazahstanske Astane in dodal: "Na zadnjem klancu sploh nismo vedeli, kje bo cilj. Dobivali smo različne informacije, bila je zmeda. To je zelo neprofesionalno od organizatorjev. Športni direktor je rekel, da do cilja manjka še kilometer, toda že čez 200 metrov sem zagledal skupino ljudi ter avtomobile in začel sprintati. Nobenemu kolesarju ni bilo jasno, kaj se grem." Organizatorji so se sicer odločili, da zaradi vseh dogodkov med etapo in popolnega kaosa ob njenem koncu ta ne bo štela za skupni vrstni red. Tako bo majico vodilnega še naprej nosil Švicar Michael Albasini.

Zaradi hudega mraza se je kar nekaj kolesarjev odločilo za odstop. Dirko sta tako predčasno končala še Luksemburžan Andy Schleck in Španec Alejandro Valverde, zaradi padca pa končnega cilja ne bo videl tudi Italijan Ivan Basso.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.