Branik kljub porazu v četrtfinale pokala EHF

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Rokometaši mariborskega Branika so se navkljub današnjem porazu z norveškim Elverumom s (27:30) uvrstili v četrtfinale pokala EHF.
Oglej si celoten članek

Preboj med osem najboljših so mariborskemu Braniku omogočili rokometaši slovaškega Tatrana iz Prešova z današnjo zmago nad danskim Koldingom z (29:22).

Izbranci mariborskega trenerja Marka Šibile so po obetavnem začetku sredi prvega polčasa povsem popustili in si v 20. minuti pridelali kar pet golov zaostanka (9:14), še bolj krizne trenutke pa doživeli pet minut kasneje, ko so zaostali za šest (11:17). V končnici prvega dela tekme so vendarle nekoliko bolj strnili svoje vrste in se gostiteljem približali na štiri gole (15:19).

Najboljšo predstavo na Norveškem so prikazali v obdobju med 30. in 40. minuto, ko so praktično ujeli gostitelje in znižali na 20:21. Visok ritem jih je pošteno utrudil, do sape so prišli tudi gostitelji in jim znova ušli na šest golov (21:27). Mariborčani so v zadnji četrtni skušali uprizoriti preobrat, njihova namera pa je bila neuspešna.

EHF spet s čudno odločitvijo

Evropska rokometna zveza (EHF) je po izbiri prireditelja sklepnega turnirja, ki bo 19. in 19. maja v francoskem Nantesu, nekoliko spremenila sistem tekmovanja. Nantes, sicer drugouvrščeno moštvo iz skupine D, se je neposredno uvrstil na turnir četverice, kar v praksi pomeni, da bodo na sporedu le trije četrtfinalni dvoboji, iz nadaljnjega boja pa bo izpadla najslabša drugouvrščena ekipa iz skupinskega dela EHF.

V skupini A sta nemški Göppingen in španska Naturhouse La Rioja po nepolnem zadnjem krogu zbrali po osem, v skupini B je nemški Rhein-Neckar Löwen zbral deset, Kolding pa šest točk.

V skupini C je v vodstvu Maribor Branik s sedmimi, danski Tvis Holstebro in poljska Wisla iz Plocka sta jih pred nedeljskim medsebojnim obračunom zbrala po šest, v skupini D pa nemški Magdeburg in Nantes po devet točk.

Žreb četrtfinalnih parov bo v torek, 26. marca, na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju.

Koprčani so se poslovili z zmago v domači Bonifiki

Foto: Saša Despot Bombač Cimos Koper Močno zdesetkani Cimos Koper - manjkali so poškodovani Milorad Krivokapić, Nikola Manojlović, Tine Poklar, Uroš Bundalo in Matjaž Brumen, slednja sta bila na klopi za moralno podporo - je na kolena položila trdovratno skandinavsko ekipo, njen odpor pa je po izenačenem dvoboju s številnimi preobrati zlomila v izdihljajih razburljive tekme.

Koprska ekipa je v skupinskem delu tega evropskega pokala na šestih tekmah dvakrat premagala Eskilstuno Guif in enkrat špansko Naturhouse La Riojo, dvakrat pa izgubila z nemškim Göppingenom in enkrat z Naturhouse La Riojo.

Večji del prvega polčasa je minil v izenačeni predstavi, v končnici pa so izbranci domačega trenerja Fredija Radojkoviča nekoliko bolj odločno pohodili stopalko na plin in si priigrali tri gole prednosti (16:13).

V začetku drugega polčasa so v koprski dvorani Bonifika zagospodarili Skandinavci, tako da so Koprčani v 46. minuti zaostali za tri gole (20:23). V zadnji četrtini so z granitno obrambo in učinkovitim napadom v 50. minuti izenačili na 23:23, v razburljivi končnici pa tudi zlomili odpor trdovratnih severnjakov.

Pokal EHF, skupinski del:

Cimos Koper : Eskilstuna Guif 30:27 (16:13)
Gavranović in Osmajić po 6;Pettersson 10.

Elverum : Maribor Branik 30:27 (19:15)
Stegavik 8, Rönnberg 7; Svalina in Razgor po 5.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.