Branilci dobivali gole, Matavž je dal 16.

Foto: EPA Tim Matavž je dal dva gola. Drugega za podaljšek. A so vseeno izgubili. (Foto: E
Tim Matavž je v Eredivision zadel po 11 tednih. Milivoje Novaković in Mišo Brečko sta v Nemčiji v nevarni coni, v Franciji pa Auxerre Valterja Birse. Brez Samirja Handanovića je Udinese izgubil z 0:2.
Oglej si celoten članek

Vratarji:
Samir Handanović (Udinese, Serie A). Zaradi kartonov prvi reprezentančni vratar, ki je letos v Italiji ubranil že pet enajstmetrovk, ni smel igrati. Bi ga pa ekipa nujno potrebovala, saj so doma s Parmo izgubili z 0:2 in po tretjem porazu na zadnjih petih tekmah padli na šesto mesto prvenstvene lestvice.

Jasmin Handanović (Empoli, Serie B). V zadnjih dveh mesecih ni več v prvi postavi, tokrat pa ga zaradi rojstva sina ni bilo niti med rezervami. Z Livornom so remizirali 0:0.

Vid Belec (Crotone, Serie B). Tako kot Sarma tudi mladi vratar Crotoneja zaradi kartonov ni smel nastopiti. Brez njega so z Atalanto igrali 2:2.

Obrambni igralci:
Siniša Andjelković (Palermo, Serie A). V zadnjem obdobju ne dobiva priložnosti in tako je zmago nad Napolijem z 2:1, ki je pomagala Milančanom, spremljal s klopi.

Mišo Brečko (Köln, 1. Bundesliga). Steber slovenske reprezentance v obrambi je za svoj klub igral vseh 90 minut, a s kar 1:4 izgubil v Wolfsburgu. So na 14. mestu Bundeslige in le še tri točke nad nevarno cono za izpad.

Foto: Žurnal24 Boštjan Cesar (Chievo, Serie A). Če je Brečkova obramba dobila kar štiri gole, je Cesarjeva enega, a to je bilo dovolj za poraz 0:1 pri Romi. Tudi on je odigral celotno tekmo.

Branko Ilić (Lokomotiva Moskva, prva ruska liga). Tudi na šesti tekmi ni doživel debija v svojem novem ruskem moštvu, ki je s 4:1 nadigralo Krasnodar.

Bojan Jokič (Chievo, Serie A). Gol Rome v četrti minuti je drugi slovenski branilec Chieva videl s tribune.

Matej Mavrič (Kapfenberg, prva avstrijska liga). Še en slovenski branilec se je držal za glavo. Sturm iz Gradca je Mavriča in kolege premagal s kar 5:0. Igral je vseh 90 minut.

Marko Šuler (Gent, Proleague). In porazi slovenskih branilcev so se še kar nadaljevali. Vodilni Genk je dal Gentu treh slovenskih legionarjev tri gole. Šuler izjemoma sicer ni igral.

Vezni igralci:
Armin Bačinović (Palermo, Serie A). Nekdanji član Maribora je igral do 77. minute, ko so Napoli že vodili z 2:1. Po vrnitvi Delia Rossija tako "slovenski" Palermo spet igra bolje.

Valter Birsa (Auxerre, Ligue 1). Točka po izidu 1:1 z Lensom pomeni, da ostajajo le dve točki nad cono izpada. Še dobro, da bo slovenski vezist poleti pobegnil v Serie A. Tokrat je igral do 58. minute.

Josip Iličić (Palermo, Serie A). Po lažji poškodbi se je Kranjčan vrnil na zelenico, dobro igral in tako izdatno pomagal k zmagi 2:1 nad favoriziranim Napolijem. Na klop je odšel v 72. minuti.

Andraž Kirm (Wisla Krakow, prva poljska liga). To pomlad vroči Kirm ni zadel, pa tudi njegovi soigralci ne in Slaks je slavil z 2:0. Kljub vsemu ostajajo na prvem mestu.

Robert Koren (Hull City, championship). Kapetan slovenske reprezentance je odigral celotno tekmo in podal za en gol, a so vseeno izgubili – in to kar z 2:4. Ostajajo na sedmem mestu, medtem ko gre v kvalifikacije za Premier League prvih šest klubov.

Aleksander Radosavljević (Den Haag, Eredivision). Vodilni Twente je bil pretrd oreh za zdaj šesti Haag (1:2). Slovenski reprezentant je igral do zadnjega sodnikovega žvižga.

Najboljši strelci na Nizozemskem:
20 – M. Junker (Roda)
19 – D. Bulkjin (Haag) in B. Vlemincks (NEC)
16 Tim Matavž (Groninegen) in B. Dzsudzsak (PSV)

Goran Šukalo (Duisburg, 2. Bundesliga). Tekma tokratnega kola jih čaka v ponedeljek, ko gostijo vodilno Herto iz Berlina.

Napadalci:
Zlatko Dedić (Bochum, 2. Bundesliga). Na zelenici je bil do 57. minute, a tako kot njegovi soigralci in tekmeci ni zadel (0:0). Na tretjem mestu ostajajo v igri za prvo Bundesligo.

Zlatan Ljubijankić (Gent, Proleague). Nekdanji član Domžal se je trudil, a s soigralci jim ni uspeli zadeti (0:3).

Milivoje Novaković (Köln, 1. Bundesliga). Na prejšnjih treh tekmah je zadel, a tokrat ni in Köln je visoko izgubil (1:4). Igral je do konca.

Tim Matavž (Groningen, Eredivision). Po 11 tednih, po dokončno sanirani poškodbi, je mladi Tim spet zadel in to v zadnji minuti za končnih 3:1 proti ekipi NEC. Letos je dal že 16 golov, tokrat pa je dobil tudi rumeni karton.

Omenimo še ...
Nejc Pečnik, ki redno igra, še naprej čaka na prvi zadetek za Krilja Sovjetov. Haris Vučkić ne dobiva priložnosti pri Newcastle Unitedu. Miran Burgič dobro igra za Innsburck (s 3:2 so premagali Salzburg). Matija Škarabot za Gent ne igra, Elvedin Džinić pa za Charleroi, a so že izpadli iz prve belgijske lige. Enej Jelenič (Genoa), Jasmin Kurtić (Palermo), in Rene Krhin (Bologna) še naprej grejejo klop v Serie A. Na zadnji tekmi Vitteseja na Nizozemskem ni igral niti Dalibor Stevanović. Suad Feleković pa je dosegel svoj prvi gol v Izraelu, a to je bil le tolažilni zadetek ob porazu Hapoela proti Ashdonu z 1:4.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.