Branilci naslova izenačili v zmagah

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Tampa Bay Lightning je v prvem krogu končnice doma premagala Detroit Red Wings s 5:2 in vodi z 2:0 v zmagah. Florida Panthers so na vzhodu ugnali New York Islanders s 3:1 in izid v zmagah izenačili na 1:1.
Oglej si celoten članek

Tak je tudi skupni izid dvoboja med St. Louis Bluesom in Chicago Blackhawks, kjer so na drugi tekmi zahodnega dela slednji zmagali s 3:2. Prav tako v tem delu NHL je ekipa Anaheim Ducks doma klonila v dvoboju z Nashville Predators z 2:3, zato Nashville vodi z 1:0 v zmagah.

V Tampi je bil mož odločitve Tyler Johnson s po dvema goloma in podajama, s štirimi točkami pa je izenačil klubski rekord v končnicah, ki ga je maja leta 2011 dosegel Vincent Lecavalier, ki je zadetek in tri asistenc dosegel v finalu zahoda na drugi tekmi z Boston Bruins. Johnson je na prvi tekmi z Detroitom zbral dve podaji in je sedaj že pri šestih točkah v seriji. Na Floridi je vratar Panthers Roberto Luongo zaustavil kar 41 strelov, po gol in podajo pa sta za zmagovalce prispevala Reilly Smith in Nick Bjugstad.

Andrew Shaw je ob izenačenem izidu 2:2 štiri minute in 19 sekund pred koncem odločil dvoboj v St. Louisu. Tudi prvi dvoboj teh dveh ekip je bil zelo izenačen in domači so zmagali z 1:0 šele po podaljšku. Tudi tokrat je v zaključku kazalo na zmago gostiteljev, saj je slabih osem minut pred koncem zadel Vladimir Tarasenko po podaji Jorija Lehtere za 3:2, vendar so sodniki po ogledu videoposnetka po dolgem čakanju gol razveljavili, ker je bil Lehtera v prepovedanem položaju. Peti gol je dosegel tudi Filip Forsberg sredi tretje tretjine za Nashville, ki je z Anaheimom po vsega 35 sekundah tudi povedel z 1:0. Uspešen je bil James Neal.

Liga NHL, končnica, izidi:

ZAHOD:

Anaheim Ducks - Nashville Predators 2:3
Nashville vodi z 1:0 v zmagah

St. Louis Blues - Chicago Blackhawks 2:3 
Ekipi sta v zmagah izenačeni na 1:1

VZHOD:

Florida Panthers - New York Islanders 3:1
Ekipi sta v zmagah izenačeni na 1:1

Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings 5:2
Tampa Bay vodi z 2:0 v zmagah

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.