Branilci naslova že izpadli

Foto: EPA
Foto: EPA
Italijanska teniška reprezentanca je zadnji četrtfinalist svetovne skupine Davisovega pokala.
Oglej si celoten članek

V dvoboju v Buenos Airesu, ki se je zavlekel zaradi vremenskih težav, je v odločilnem obračunu Fabio Fognini premagal domačina Guida Pello z 2:6, 4:6, 6:3, 6:4, 6:2, lanski zmagovalci Argentinci pa so se tako že poslovili od možnosti za ubranitev lovorike.

Gostitelji so igrali oslabljeni, brez prvega igralca Juana Martina del Potra, vseeno pa je bilo po sobotnem zaostanku z 0:2 še po današnjem začetku videti, da jim bo uspelo narediti preobrat. Pella je v zadnjem dvoboju posameznikov vodil z 2:0 v nizih, potem pa je njegov tekmec poskrbel za preobrat in dobil naslednje tri nize. Italijani se bodo v četrtfinalu pomerili z Belgijo, ki je premagala Nemčijo, Argentinci pa bodo septembra igrali za obstanek v najmočnejši skupini.

Foto: EPA Diego Maradona

Po dveh dneh je bil sicer izid med Argentino in Italijo izenačen na 2:2. Najprej je za Argentino izenačil Carlos Berlocq, ki je premagal Paola Lorenza s 4:6, 6:4, 6:1, 3:6 in 6:4. Močan naliv je nato preprečil nadaljevanje, dvoboj v Buenos Airesu pa so tako končali šele danes.

V četrtfinalu se bodo pomerili še ZDA in Avstralija, Francija in Velika Britanija ter Srbija in Španija, slednja je izločila lanske finaliste Hrvate.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.