"Brata Kličko lahko premagam"

Foto: Žurnal24 Evander Holyfield po zmagi proti Francoisu Bothi. O zadnjem porazu proti ruskemu
Legendarni ameriški boksar Evander Holyfield pri 47-letih še ne razmišlja o odhodu v pokoj. Prepričan je, da lahko premaga trenutno najboljša boksarja v težki kategoriji, brata Kličko.
Oglej si celoten članek
Menim, da ju lahko premagam. Resnično mislim tako.
Evander Holyfield

Evander Holyfield, ki bo v spominu boksarskih navdušencev ostal predvsem po njegovih dveh legendarnih dvobojih z Mikeom Tysonom, je v ringu zadnjič stal aprila. Takrat je v Las Vegasu premagal Južnoafriškega boksarja Francoisa Botho in se okitil z naslovom svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBF. A Holyfield še nima dovolj. Prepričan je, da še ni rekel zadnje. Američan je celo prepričan, da lahko premaga trenutno najboljša boksarja v težki kategoriji, brata Kličko. "Menim, da ju lahko premagam. Resnično mislim tako,“ je v pogovoru za Bleak Sport dejal Holyfield, ki se še enkrat želi pomeriti tudi z železnim Mikeom, a se boji, da bi Tysona težko privabil nazaj v ring: "Nisem prepričan, ker je Mike v nasprotju z mano že pred časom rokavice obesil na klin.

Legendarni Američan se je dotaknil tudi nepriljubljenosti Kličkov onkraj velike luže. "Njun problem je ta, kar nista Američana. V ZDA ljubijo le Američane. Boksarji iz drugih držav potrebujeo veliko let, da postanejo priljubljeni v Ameriki. Seveda so tudi izjeme,“ je dejal Holyfield in pojasnil, da bi morala Klička boksati bolj atraktivno. "Mnogo ljudi ju ne mara, ker v ringu ne tvegata. Toda glavni razlog je še vedno njuno poreklo. Če bi bila Vladimir in Vitalij Američana, bi ju imeli radi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.