Brata Prevc navdušila tudi Nemce

Foto: EPA
Foto: EPA
Peter in Domen Prevc sta ob zadnjih uspehih požela veliko zanimanja tudi pri Nemcih.
Oglej si celoten članek

"Lahko le upamo, da bo še nekaj časa trajalo do trojne zmage bratov Prevc v svetovnem pokalu," se je ob uspehu Petra in Domna Prevca v Engelbergu pošalil branilec naslova v svetovnem pokalu Severin Freund. Pri nemškem Die Weltu so nato zapisali, da na svojo priložnost v svetovnem pokalu čaka tudi Cene Prevc. "Bratec, skoči z mano!" se je sicer glasil naslov članka.

"Do petka so najboljši skakalci mislili, da bodo v bojih za stopničke imeli opravka le z enim izmed bratov - s Petrom, a je v soboto prvič v zgodovini prišlo do dvojne bratske zmage. Peter Prevc v Oberstdorf odhaja kot vodilni v svetovnem pokalu in kot velik favorit za skupno zmago na novoletni turneji," so še zapisali pri nemškem mediju in poudarili dominacijo starejšega od bratov, ki je v Švici dvakrat z lahkoto ugnal celotno konkurenco.

Nato so se posvetili Domnu in zapisali, da še hodi v šolo, v svetovnem pokalu pa je nastopil šele na tretji skakalnici: "Triinštiridesetletni japonski veteran Noriaki Kasai je že deset let skakal v svetovnem pokalu in že zabeležil 12 zmag, ko se je Domen Prevc šele rodil. V Engelbergu sta tako na stopničkah stala dva izjemna športnika, njuna starostna razlika pa je znašala 27 let."

Bratske naveze v biatlonu

Z uspešnimi bratskimi navezami se trenutno v zimskih športih lahko pohvalijo predvsem biatlonci. Uspešen par tvorita Martin in Simon Fourcade, a predvsem po zaslugi mlajšega Martina, ki je v svetovnem pokalu že zabeležil 41 posamičnih zmag, poleg tega pa ima tudi šest olimpijskih kolajn, štiri v posamični konkurenci. Star je 27 let in štiri leta mlajši od Simona, ki je v svetovnem pokalu trikrat stal na zmagovalnem odru. Slednji je osvojil pet kolajn na svetovnih prvenstvih, štiri na štafetnih nastopih, eno pa v posamični konkurenci.

Norvežan Johannes Thingnes Bø (22 let) je v biatlonskem svetovnem pokalu doslej zbral osem posamičnih zmag, ima pa tudi tri kolajne s svetovnih prvenstev, od tega eno zlato. Prav tako osem posamičnih zmag ima v svetovnem pokalu Tarjei Bø (27 let), ki pa se lahko pohvali še z olimpijskim štafetnim zlatom iz Vancouvra, na SP pa je zbral že 14 odličij, od tega sedem zlatih. Dvakrat je bil svetovni prvak v posamični konkurenci.

Še daleč do dvojčkov Mahre

Slovenski ljubitelji zimskega športa si sicer lahko le želijo, da bodo bratje Prevc dosegli uspehe ameriških dvojčkov Phila in Steva Mahreja, ki sta v alpskem smučanju blestela v osemdesetih letih. Štiri minute mlajši Steve je v svetovnem pokalu zbral 9 zmag (21 uvrstitev na stopničke), na olimpijskih igrah je bil enkrat srebrn, ima pa tudi zlato s svetovnega prvenstva. Precej uspešnejši je bil Phil Mahre. Zbral je 27 zmag (69 stopničk), tri velike kristalne globuse in sedem manjših za zmage v posameznih disciplinah. Na OI je osvojil po eno zlato (Sarajevo 1984) in srebrno kolajno, na SP pa je bil prav tako kot brat enkrat svetovni prvak.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:33 21. December 2015.

    Carja sta!

  • 19:13 21. December 2015.

    Brata Prevc sta najboljša Ambasadorja Slovenije

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.