Brazilca poskrbela za zmago Chelseaja

Foto: Žurnal24 Chelsea - Manchester City 2:0 Foto: Žurnal24 Luka Modric in Scott Parker Foto: Žurnal24 Michael Dawson in Gary O'Neil Foto: Žurnal24 Jermaine Jenas in Matthew Upson Foto: Žurnal24 (manchester United : Bolton 1:0) Dimitar Berbatov je Jussija Jaaskelainena prema Foto: Žurnal24 Wayne Rooney Foto: Žurnal24 Stuart Holden Foto: Žurnal24 Wayne Rooney in Gary Cahill Foto: Žurnal24 Wayne Rooney in Gary Cahill Foto: Žurnal24 Jonny Evans in Kevin Davies Foto: Žurnal24 (West Brom : Arsenal 2:2) Robin van Persie in Abdoulaye Meite Foto: Žurnal24 James Morrison Foto: Žurnal24 Steven Reid in Manuel Almunia Foto: Žurnal24 Laurent Koscielny in James Morrison Foto: Žurnal24 Fernando Torres naj bi imel vstopnico za prvo enajsterico Chelseaja. (Foto: Reut Foto: Žurnal24 Torres je bil v prvem polčasu povsem v senci branilcev Manchester Uniteda. (Foto Foto: Žurnal24 Chelsea - Manchester City 2:0 Foto: Žurnal24 Chelsea - Manchester City 2:0 Foto: Žurnal24 Chelsea - Manchester City 2:0 Foto: Žurnal24 Chelsea - Manchester City 2:0 Foto: Žurnal24 Chelsea - Manchester City 2:0
Nogometaši Chelseaja so na derbiju 30. kola Premier League z 2:0 ugnali nogometaše Manchestra Cityja. Tekmo sta odločila Brazilca David Luiz in Ramires. Arsenalu in Tottenhamu v soboto le remi.
Oglej si celoten članek

Če španskemu napadalcu Fernandu Torresu, ki je danes slavil 27. rojstni dan, tudi na sedmi zaporedni tekmi v dresu Chelseaja ni uspelo zabiti, pa je brazilskemu branilcu Davidu Luizu uspelo zabiti še drugi gol na peti tekmi za Londončane. V 78. minuti je Luiz z glavo spretno reagiral v kazenskem prostoru Cityja in podajo Didierja Drogbaja pretvoril v vodstvo Chelseaja z 1:0. Gostujoči vratar Joe Hart se je žoge sicer še uspel dotakniti, toda zadetka ni mogel preprečiti. Na končnih 2:0 je v sodnikovem podaljšku povišal še en Brazilec, in sicer Ramires, ki je osmešil gostujočo obrambo in se po Essienovi podaji sprehodil do gola Joea Harta. Chelsea je tako po derbiju v 30. kolu na lestvici prehitel tekmece iz Manchestra in je sedaj tretji, City pa četrti.

Suarez s fantastičnim strelom osmešil Mignoleta
Redse je v vodstvo popeljal nizozemski nogometaš Dirk Kuyt, ki je v 33. minuti iz 11-metrovke rutinirano matiral vratarja Simona Mignoleta. Do enajstmetrovke je prišlo, potem ko je John Mensah sicer izven kazenskega prostora podrl Jaya Spearinga. Glavni sodnik je najprej pokazal na prosti strel, nato pa je po posredovanju stranskega sodnika spremenil svojo odločitev v enajstmetrovko. Domači z njegovo odločitvijo niso bilo zadovoljni, a Kuyt je hladnokrvno premagal domačega čuvaja mreže.

V drugem polčasu je zmago Liverpoola s fantastičnim golom potrdil Urugvajec Luis Suarez, ki je z močnim in natančnim strelom zadel skoraj iz mrtvega kota. Super strel, hkrati pa slabo posredovanje vratarja Mignoleta. Ko je v 82. minuti tekme glavni sodnik Mensahu pokazal še rdeči karton, je bil zmagovalec odločen.

Tottenhamu le remi
Tottenham
, ki je prepričan, da v Ligi prvakov lahko premaga Real Madrid, je v 30. kolu Premier League s 17-uvrščenim West Hamom igral le 0:0. Frustracij v slačilnici Spursov ni manjkalo, saj so zapravili toliko lepih priložnosti, da boli glava. Tako je Aaron Lennon pet minut pred odmorom streljal le kak meter mimo gola Westa Hama, Jermaine Defoe je zapravil dve stoodstotni priložnosti. Prvič po dveh mesecih je tekmo začel Gareth Bale in imel v 84. minuti prosti strel za tri točke, a je njegov dober poskus z zadnjimi močmi zaustavil vratar Robert Green. Svoje priložnosti je imel tudi vse boljši West Ham, a je bil Heurelho Gomes vselej na pravem mestu.

Korenu cela tekma pred Italijo
Vezist Hull Cityja Robert Koren, ki je izpustil zadnjo reprezentančno tekmo z Albanijo, je pred kvalifikacijskim obračunom z Italijo spet odigral vseh 90. minut. Tigri so doma remizirali z drugouvrščenim Norwichem (1:1) in so zdaj deseti.

Vodilni Manchester United je z 1:0 premagal Bolton, potem ko je z igralcem manj edini zadetek na tekmi v 88. minuti zabil Dimitar Berbatov (ob polčasu je zamenjal Javierja Hernandeza) - iz neposredne bližine je dobil žogo na nogo, potem ko jo je po strelu Luisa Nanija vratar Jussi Jaaskelainen nespretno odbil. Prednost pred prvim zasledovalcem Arsenalom (tekma manj) so povečali na pet točk, saj so topničarji komaj izvlekli remi z West Bromom. Slednji so zadeli že v tretji minuti (morda bo na naslednji tekmi Manuela Almunio že zamenjal Jens Lehmann) , še 20 minut pred koncem pa je četa Arsena Wengerja zaostajala z 0:2. Točko sta jim nato le priborila Andrej Aršavin in Robin van Persie.

Lestica:
1. Man. United 63 točk
2. Arsenal 58 (-1)
3. Chelsea 54 (-1)
4. Manchester City 53
5. Tottenham 49 (-1)
6. Liverpool 45
7. Bolton 40
...
18. Wolverhampton 32
19. Birmingham 31 (-1)
20. Wigan 30

Angleška liga, 30. kolo:

Tottenham : West Ham 0:0 (0:0)

Aston Villa : Wolverhampton 0:1 (0:1)
Jarvis (37)

Blackburn : Blackpool 2:2 (0:2)
Samba (49), Hoilett (90); Adam (25/11-m, 29)

Manchester United : Bolton 1:0 (0:0)
Berbatov (88)
RK: Evans (76/United)

Stoke City : Newcastle United 4:0 (1:0)
Walters (28), Pennant (46), Higginbotham (49), Fuller (90)

West Brom : Arsenal 2:2 (1:0)
Reid (3), Odemwingie (58); Aršavin (71), Van Persie (78)

Wigan : Birmingham 2:1 (1:1)
Cleverley (25), Figueroa (90); Ridgewell (6)

 Everton : Fulham 2:1 (1:0)
Coleman (36), Saha (49); Dempsey (62)

Sunderland : Liverpool 0:2 (0:1)
Kuyt (33/11-m), Suarez (77)

Chelsea : Manchester City 2:0 (0:0)
Luiz (78), Ramires (92)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.