Brazilca sram za domovino

Foto: Epa felipe massa
Na Interlagosu se je kljub poostrenim varnostnim razmeram zgodil nov incident.
Oglej si celoten članek

Po članih Mercedesove garaže, ki so jim na prizorišču predzadnje dirke sezone grozili s strelnim orožjem, so se na udaru nepridipravov znašli še Pirellijevi mehaniki. Neznani storilci po poskušali v nedeljskih večernih urah na silo ustaviti avtomobili, v katerem so bili člani ekipe uradnega dobavitelja pnevmatik v formuli 1. 

Filmsko Hamilton ogorčen po oboroženem ropu

Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia) je po napadu na mehanike srebrne garaže okrepila varnostne razmere na dirki. "Do konca dirkaškega konca tedna bodo na delu policijske okrepitve," je sporočila v soboto. Poostrena varnost ni preprečila novega poskusa ropa, ki se je na srečo končal brez posledic, saj so Pirellijevi člani uspeli pobegniti.

Brazilski dirkač Felipe Massa, ki se je v nedeljo dokončno poslovil od elitnega dirkaškega športa, je priznal, da ga dogajanje v njegovi domovini spravlja v zadrego. "Nedvomno me je sram. Mislim, da se vsi tako počutimo. Od svoje države vedno pričakujemo le najboljše. Varno državo, v kateri bomo lahko izobraževali otroke, gradili bolnišnice in tako naprej," je dejal Brazilec.

"Ko se dogajajo takšne reči, je zelo žalostno. Ker sem Brazilec, imam občutek, da sem del problema. To me zelo žalosti. Ne le zaradi obiskovalcev, ampak tudi Brazilcev, ki morajo to poslušati. V prihodnost bo to treba spremeniti," je dodal 36-letnik.

Massa je v svoji karieri nastopil na 271 dirkah za veliko nagrado in osvojil 11 zmag, 16 najboljših startnih položajev in 41 uvrstitev na zmagovalni oder. V skupnem seštevku je bil najboljši leta 2008, ko je za točko zaostal za svetovnim prvakom Lewisom Hamiltonom, takrat dirkačem McLarna.

Foto: Epa felipe massa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.