Brazilce lahko reši le zmaga

Foto: EPA
Foto: EPA
Portugalci in Nigerijci so prvi četrtfinalisti nogometnega turnirja na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. V drugem krogu so zmagali tudi Argentina, Danska in Mehika. Brazilci so remizirali z Irakom (0:0).
Oglej si celoten članek

V skupini A, v kateri so imele vse štiri ekipe pred 2. krogom po točko, so se gostitelji OI Brazilci brez zadetkov razšli z Irakom, ki je sedaj celo drugi v skupini, Danska pa je z 1:0 ugnala Južnoafriško republiko.

Brazilijo z zvezdnikom Neymarjem v četrtfinale vodi le sredina zmaga nad vodilno v skupini Dansko. Navijači so zato po tekmi svojo reprezentanco, od katere so pričakovali gladek pohod do prvega olimpijskega zlata za najuspešnejšo udeleženko svetovnih prvenstev, pospremili z glasnim negodovanjem in žvižgi. Lahko se ponovi neuspešen nastop Brazilije z domačega SP pred dvema letoma.

Mehiška moška nogometna reprezentanca, ki brani naslov iz Londona 2012, je v 2. krogu prišla do prve zmage. Tokrat je v skupini C gladko s 5:1 odpravila Fidži, pri čemer je Erick Gutierrez, 20-letni vezist Pachuce, dosegel kar štiri zadetke.

Na drugi tekmi te skupine sta se Nemčija in Južna Koreja razšli z neodločenim izidom 3:3. Korejce je v vodstvo s 3:2 popeljal Suk Hyunjun v 87. minuti, izenačil pa je Serge Gnarby v tretji minuti sodniškega dodatka. V skupini B v Manausu je Nigerija z golom Sadiqa Umarja z 1:0 premagala Švedsko, Japonska in sedaj drugouvrščena Kolumbija pa sta igrali neodločeno 2:2.

Portugalci še neporaženi

V skupini D je Portugalska z 2:1 z zadetkoma Tobiasa Figuereida in Paciencie premagala Honduras. Na drugi tekmi so Argentinci premagali Alžirijo z 2:1. Angel Correa in Jonathan Calleri sta bila strelca za Argentino, Sofiane Bendebka pa za Alžirijo. Vsi trije zadetki so padli v drugem polčasu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.