Brazilcem žvižgi in pomoč sodnikov

Foto: EPA
Foto: EPA
Brazilska reprezentanca je južnoameriško prvenstvo v Pasadeni začela z neodločenim izidom 0:0 proti Ekvadorju, čeprav je tekmo zaznamovala sporna sodniška odločitev. Peru je bil v drugi tekmi skupine B v Seattlu z 1:0 boljši od Haitija. Dvakratni južnoameriški prvak Paragvaj je proti Kostariki igral 0:0.
Oglej si celoten članek

Ekvador je sicer za kratek čas povedel sredi drugega polčasa, ko je vratar Brazilije Alisson podajo Millerja Bolanosa ob lovljenju spravil v svoj gol. Vendar so na žalost Ekvadorcev sodniki gol razveljavili in ocenili, da je bila žoga v avtu. Videoposnetek je nato razkril, da je bila žoga še v igrišču. Petkratni svetovni prvaki so igrišče zapustili ob žvižgih 53.158 gledalcev.

"Petindvajsetkrat sem pogledal videoposnetek, žoga ni šla povem čez črto. Mogoče 65-odstotno. Linijski sodnik je bil povsem prepričan v odločitev, čeprav je bil 50 metrov stran," je bil slabe volje selektor Ekvadorja Gustavo Quinteros, prvi mož brazilske klopi Dunga pa ni želel veliko razpredati: "Z zornega kota, kjer sem bil jaz, je bilo težko oceniti, če je žoga šla ven. Igralci, ki so bili bližje, so rekli, da je bila."

V drugi tekmi skupine B je Peru z golom Paola Guerrera premagal Haiti, 32-letni napadalec pa je dokončno presegel Teofila Cubillasa na lestvici najboljših strelcev svoje države. Guerrero je zadel v 61. minuti, to pa je bil njegov 27. gol za reprezentanco.

Remi Paragvaja in Kostarike

V skupini A v Orlandu je Paragvaj remiziral z Kostariko, izid je bil 0:0. Kostaričani so tekmo končali z igralcem manj, saj je bil zaradi grobega prekrška nad Nelsonom Valdezom izključen Kendall Waston, ki bo zaradi rdečega kartona manjkal na torkovi tekmi proti ZDA.

Že v noči na soboto je Kolumbija v San Franciscu v okviru skupine A ugnala ZDA (0:2).

Copa América, 1. kolo:

SKUPINA A:
ZDA - Kolumbija 0:2 (0:2)
Zapata 8., J. Rodríguez 42./11m

Kostarika - Paragvaj 0:0 (0:0)
RK: Watson (Kostarika) 94.

SKUPINA B:
Haiti - Peru 0:1 (0:0)
Guerrero 61.

Brazilija - Ekvador 0:0 (0:0)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.