Brazilci hlastali za zrakom

Foto: Twitter brazilija bolivija garderoba
Nehumani pogoji na kvalifikacijski tekmi med Bolivijo in Brazilijo.
Oglej si celoten članek

Brazilski nogometaši so se med gostovanjem v Boliviji znašli na veliki preizkušnji. Kvalifikacijska tekma za uvrstitev na svetovno prvenstva leta 2018 v Rusiji je bila odigrana v mestu La Paz, ki leži na 3640 metrih nadmorske višine. Srečanje se je končalo brez zadetkov (0:0).

Tekme na visoki nadmorski višini so fizično zelo zahtevne, saj je zrak redkejši, dihanje pa oteženo. Največ težav imajo tisti igralci, ki niso vajeni pogojev. Brazilci so bili po tekmi povsem izmučeni, zato so si pomagali s kisikovimi maskami.

"Nehumano je igrati v takšnih pogojih. Igrišče, nadmorska višina, žoga. Vse je bilo slabo. Zadovoljni smo z našo predstavo v teh pogojih," je po koncu srečanja sporočil Neymar.

"Težko je igrati. Zelo sem bil zadovoljen. Moram pohvaliti naše profesionalce in zdravniške delavce, ki so naredili vse, da bi nogometašem omilili posledice," pa je dodal selektor Tite.

Brazilija, petkratni svetovni prvak, ima nastop na mundialu že zagotovljen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.