Brazilci: Zike se ni treba bati

Foto: EPA
Foto: EPA
Brazilija je pripravljena na olimpijske in paraolimpijske igre, je sporočilo brazilsko veleposlaništvo.
Oglej si celoten članek

Trideset dni pred olimpijskimi in paraolimpijskimi igrami so odprli olimpijsko vas, ki bo lahko gostila več kot 17.000 športnikov, in olimpijski park v Barra da Tijuca. Za varnost v Rio de Janeiru je zagotovljenih 85.000 varnostnikov. Ti bodo zaščito zagotavljali športnikom, trenerjem, predsednikom in predstavnikom oblasti, lokalnim prebivalcem ter novinarjem. V najbolj razvpitem brazilskem mestu pričakujejo približno 500.000 obiskovalcev.

Brazilsko veleposlaništvo zagotavlja, da možnost okužbe z virusom zika praktično ne obstaja, in se pri tem sklicuje na podatke Mednarodne zdravstvene organizacije. V zadnjih tednih beležijo v Rio de Janeiru in drugje v Braziliji upad infekcij.

Zadnji v nizu mnogih

Olimpijske in paraolimpijske igre niso prvi večji dogodek v Braziliji. Brazilija je v zadnjih letih gostila že svetovno prvenstvo v nogometu (2014), panameriške igre (2015), svetovne vojaške igre (2011), svetovni dan mladih (2013) in pokal konfederacij (2013).

S tem želijo spomniti, na svoje uspehe pri zagotavljanju varnega in dobro organiziranega okolja ter na toplo dobrodošlico obiskovalcem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.