Brazilija v polfinalu proti Argentini

Foto: Epa argentina messi
Na južnoameriškem nogometnem prvenstvu so znani trije udeleženci polfinala.
Oglej si celoten članek

Brazilija, ki je s 4:3 po izvajanju enajstmetrovk izločila Paragvaj, se bo v polfinalu Cope Americe pomerila z Argentino, ki je bila z 2:0 boljša od Venezuele. V polfinale so se prebili tudi branilci naslova iz Čila, ki so po enajstmetrovkah izločili Kolumbijo (5:4).

Obračun četrtfinala v Riu de Janeiru med Venezuelo in Argentino je bil povsem v znamenju Argentine, ki je po začetnih spodrsljajih, porazu proti Kolumbiji in zgolj remiju proti Paragvaju, odigrala eno boljših tekem na tem prvenstvu.

Lautaro Martinez v deseti in Giovani Lo Celso v 74. sta poskrbela, da se je Argentina na kultnem stadionu Maracana, na katerem so našteli 50.000 obiskovalcev, že po rednem delu prebila med najboljše štiri južnoameriške nogometne ekipe.

Foto: Epa argentina

O zmagovalcih ostalih dveh tekem četrtfinala Cope Americe je odločala šele loterija kazenskih strelov.

Tako v Sau Paolu med Kolumbijo in dvakratnimi branilci naslova Čilom kot tudi v Porto Alegreju med gostitelji turnirja Brazilijo in Paragvajem je bil izid po izteku rednega časa 0:0.

Pri strelih z bele točke so bili uspešni Willian, Marquinhos, Coutinho in Gabriel Jesus, medtem ko so pri Paragvaju zadeli v polno Almiron, Valdez in Rojas. Pri Paragvaju sta zgrešila Gomez in Gonzalez, pri Braziliji pa Firmino.

Na tekmi Kolumbija - Čile pa so v vrsti Kolumbije uspešno izvedli strel z bele točke Rodriguez, Cardona, Cuadrado, Mina, zgrešil pa je Tesillo. V vrsti Čila pa so vsi izvajalci bili uspešni (Vidal, Vargas, Pulgar, Aranguiz, Sanchez).

Čile bo polfinalnega tekmeca dobil po sobotnem obračunu med Urugvajem in Perujem v Salvadorju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.