Brečko podal za zmago, sedmica Bayerna

Foto: EPA Podolski Lell Perdedaj Köln Koln Koeln Hertha Berlin Bundesliga Nemčija nemška l Foto: Reuters Novaković Solbakken Clemens Köln Koln Koeln Hertha Berlin Bundesliga Nemčija nem Foto: Reuters Novaković Solbakken Köln Koln Koeln Hertha Berlin Bundesliga Nemčija nemška liga Foto: EPA Podolski Solbakken Köln Koln Koeln Hertha Berlin Bundesliga Nemčija nemška liga Foto: EPA Podolski Köln Koln Koeln Hertha Berlin Bundesliga Nemčija nemška liga Foto: EPA Gomez Bayern München Hoffenheim Bundesliga Nemčija liga prvenstvo Foto: EPA Robben Ribery Bayern München Hoffenheim Bundesliga Nemčija liga prvenstvo
Köln je z Mišem Brečkom in Milivojem Novakovićem v prvi postavi prišel do pomembne zmage nad Hertho Berlin, s katero si delijo bitko za obstanek v 1. Bundesligi (1:0).Bayern München s 7:1 ponižal Hoffenheim in se ob remiju Dortmunda približal večnim rivalom.
Oglej si celoten članek

Še na tretji zaporedni tekmi je Mišo Brečko podal za gol Kölna, ki je na domači tekmi s Hertho Berlin prišel do velike zmage v bitki za obstanek. Kozlički, najslabše domače moštvo v novem letu, so z Milivojem Novakovićem in bodočim napadalcem Arsenala Lukasom Podolskim povzročali celo kopico težav slabim Berlinčanom, predvsem Novaković pa je bil v veliki meri kriv, da je domače vodstvo na koncu zmagalo zgolj z minimalno razliko.

Upokojeni reprezentant je namreč zapravil celo kopico čistih priložnosti, vseeno pa dobro kombiniral s Podolskim in ostalimi soigralci, ki so povsem zasenčili goste. Dobitna kombinacija se je zgodila v 36. minuti, ko je Brečko tako kot na zadnjih tekmah s Škotsko in Hoffenheimom vpisal asistenco še na tretji zaporedni tekmi in v sredini našel Christiana Clemensa za edini gol na tekmi. Domači so tekmo zaključili zgolj z devetimi igralci, saj sta bila izključena Hrvat Mato Jajalo, zaradi domnevnega udarca z glavo (ki ga sploh ni bilo) pa še bodoči topničar Podolski. Köln se je z zmago povzpel na 13. mesto na lestvici.

Bayern demoliral Hoffenheim

Hat-trick Maria Gómeza in dva gola Arjena Robbna sta v velikem slogu prinesla zmago Bayernu Münchnu proti Hoffenheimu, s katero so se Bavarci večnim rivalom Borussii Dortmund približali na štiri točke. Sedmica na Allianz Areni je bila tudi dobra reklama pred povratno tekmo Lige prvakov proti Baslu, kjer bodo morali večkratni nemški prvaki nadoknaditi gol zaostanka s prve tekme.

Gómez je za vodstvo domačih zabil že po petih minutah igre, ko je izkoristil napako vratarja Toma Starkeja, do konca polčasa pa je Bayern zadel še trikrat, pod gole so se podpisali Gómez, Robben in Toni Kroos. Gómez, prvi strelec lige, je s strelom z glavo v 48. minuti zaključil svoj hat-trick in zabil že svoj 21. ligaški gol, Francoz Franck Ribéry pa je po hitrem protinapadu čez deset minut zabil že za neverjetnih 7:0. Častni gol gostov je s pomočjo branilca Luiza Gustava zabil Ryan Babel.

Nemška liga, 24. kolo:

Stuttgart : Kaiserslautern  0:0

Wolfsburg : Bayer Leverkusen 3:2 (2:1)
Helmes (33), Dejagah (45), Kadlec (62/a.g.); Kiessling (3), Derdiyok (90)

Mainz : Nürnberg 2:1 (2:0)
Müller (2), Zidan (22); Didavi (64)
RK: Szalai (84/Mainz)

Borussia Mönchengladbach : Freiburg 0:0

Bayern München : Hoffenheim 7:1 (5:0)
Gómez (5, 35, 48), Robben (12/11-m, 29), Kroos (19), Ribéry (58); Gustavo (85/a.g.)

Köln : Hertha Berlin 1:0 (1:0)
Clemens (36)
RK: Jajalo (66), Podolski (77/oba Köln); Kobiašvili (77/Hertha)
Brečko in Novaković (oba Köln) sta odigrala celo tekmo.

Augsburg : Borussia Dortmund 0:0

Werder Bremen : Hannover 3:0 (1:0)
Pizzaro (32), Prödl (49), Rosenberg (56)

Schalke : Hamburger SV 3:1 (3:1)
Pukki (5), Metzelder (26), Huntelaar (33/11-m); Kacar (45)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 00:10 10. Marec 2012.

    Drugič prosim brez N-ja v IN-u. Saj imamo zakon o materinščini, mar ne?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.