"Brez dvoma največja borba v UFC"

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Glavna protagonista zgodovinskega UFC on Fox sta se v sredo zvečer srečala na novinarski konferenci v Anaheimu. Dana White je prepričan, da bosta Cain Velasquez (9-0) in Junior dos Santos (13-1) v noči na nedeljo poskrbela za “največjo borbo v zgodovini UFC”.
Oglej si celoten članek

Obračuni težkašev so bili že od nekdaj največji magnet za občinstvo. In tokrat ni nič drugače. Obračun prvaka Caina Velasqueza in izzivalca Juniorja dos Santosa je zagotovo eden od najbolj pričakovanih dvobojev tega leta. Za nameček se bosta Brazilec in Američan z mehiškimi koreninami udarila na premiernem dogodku UFC, ki ga bo prenašala ameriška televizija Fox.

Oba borca v oktagon prihajata z impresivno statistiko. Velasquez sploh še ne pozna poraza, medtem ko je dos Santo iz kletke le enkrat odšel s sklonjeno glavo. Oba sta v UFC nanizala sedem prepričljivih zmag in mnogi so mnenja, da je med njima le ta razlika, da je Velasquez že dobil priložnost za naslov, ki jo je izkoristil z obema rokama.

"Ne vem, kako se bo razpletla borba, toda raje bi se boril v stoje. Mislim, da me bo poskušal zrušiti na parter in izkoristiti svoj ground-and-pound, ki je res odličen. Jaz se bom potrudil, da bo borba potekala v stoje, ker ga želim nokavtirati in dal bom vse od sebe, da mi uspe," si dos Santos želi, da borba ne bi potekala na parterju, kjer ima prvak zagotovo največjo prednost. Čeprav do sedaj še ni bilo borca, ki bi uspel ustaviti Velasqueza, je Brazilec prepričan, da njemu lahko uspe: "Dobil bom naslov. Res sem zelo samozavesten, da bom postal prvak težke kategorije. Cain deluje kot nepremagljiv, kar bo izziv za mene. Dal bom vse od sebe, da ga ustavim."

"Za mene je to borba kot vse druge. Dolgo časa sem bil odsoten, vendar sem vznemirjen, da sem znova tukaj," je dejal Velasquez, ki je moral po zmagi proti Brocku Lesnarju in osvojitvi naslova na operacijo. Nekateri so namigovali, da prvak zaradi dolge odsotnosti ne bo najbolje telesno pripravljen. "Mislim, da bomo videli pet rund. Za to sem pripravljen in za to sem treniral," pa je Velasquez potrdil, da je pripravljen več kot odlično.

"To je brez dvoma največja borba v zgodovini UFC. Vse skupaj se je začelo kot nepomemben šport in se je razvilo do tega, kar imamo danes. To soboto, ko bomo na Foxu, bodo UFC gledali mnogi, ki ga še niso videli," na novinarski konferenci navdušenja ni skrival predsednik UFC Dana White, ki pa zagotovo razmišlja predvsem o finančni koristi za največjo svetovno MMA organizacijo.

NA Fox TV si bodo ameriški gledalci sicer lahko ogledali le glavno borbo večera za naslov, saj sedemletna pogodbe začne veljati šele s prvim dnem leta 2012.

UFC on Fox: Velasquez – Dos Santos

Glavna borba večera:

Cain Velasquez – Junior dos Santos

Uvodne borbe:

Ben Henderson – Clay Guida
Pablo Garza – Dustin Poirier
Ricardo Lamas – Cub Swanson
Norifumi “KID” Yamamoto – Darren Uyenoyama
Robert Peralta – Mackens Semerzier
Paul Bradley – Mike Pierce
Matt Lucas – Aaron Rosa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.