Brez iger vsi ruski dvigalci uteži

Foto: EPA
Foto: EPA
Mednarodna zveza za dviganje uteži je danes z olimpijskih iger izključila vse ruske tekmovalce tega športa.
Oglej si celoten članek

Potem je nekaj ruskih dvigovalcev uteži že imelo prepoved nastopa v Riu de Janeiru, je danes krovna zveza tega športa odločila, da nihče iz ruske izbrane vrste ne sme nastopiti na igrah.

Mednarodni olimpijski komite minulo nedeljo ni izključil celotne ruske reprezentance z olimpijskih iger v Riu de Janeiru med 5. in 21. avgustom, pač pa je odločitev zaradi sistematičnega dopinga v državi prepustil posameznim panožnim zvezam.

Brez OI so tako ostali vsi predstavniki v atletiki, zdaj pa tudi vsi predstavniki v dviganju uteži. Po pozitivnih vzorcih so brez OI ostali še nekateri plavalci, veslači, kajakaši na mirnih vodah in rokoborci, medtem ko lahko vsi trije predstavniki iz namiznoteniških vrst nastopijo na igrah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.