Brez mamine pomoči

Foto: Žurnal24 james_reuters
Ob zmagi za 11 točk je moštvu Cleveland Cavaliersov v polfinalu Vzhoda uspelo izenačiti izid na 2:2. Največ zaslug za to ima LeBron James, ki se je v napadu izkazal s koši in podajami.
Oglej si celoten članek
 

Liga NBA, 2. kolo končnice

Cleveland : Boston 88:77 (2:2)*
* izid v zmagah

V ligi NBA je bila ponoči odigrana ena tekma, v kateri so Cleveland Cavaliersi z zmago 88:77 izid izenačili na 2:2. Zanjo je bil najzaslužnejši kdo drug kot LeBron James, ki je Keltom nasul 21 točk, zbral pa tudi 13 uspešnih podaj, čeprav je zadel le sedem od 20 metov iz igre. Odločilen je bil njegov prispevek v zadnji četrtini, ko je kar štirikrat asistiral, ob tem pa nanizal še pet točk. James je zgrešil prvih šest metov v zadnji četrtini, nato pa tri minute in 17 sekund pred koncem zadel trojko, s katero je domače popeljal v vodstvo za šest točk (79:73).

Eden od zanimivejših trenutkov srečanja se je zgodil, ko je Pierce na zvezdniku Cavsov storil malo ostrejši prekršek blizu prve vrste, na to pa se je burno odzvala Jamesova mama Gloria, ki je besno vstala, da bi zaščitila sina. Ta pa se ni skril pod njeno krilo, ampak jo je celo malce oštel, naj se ne vmešava, in svoje moštvo popeljal do zanesljive zmage. "Hotel sem le igrati agresivno. To je moja najboljša predstava v obračunih proti Celticsom," je po tekmi dejal zvezdnik Cavsov, ki je pred obračunom dodatno vadil met, kar pri njem ni ravno navada. Protiutež učinku Jamesa bi bil lahko prispevek "velike trojice" Bostona (Kevin Garnett, Paul Pierce in Ray Allen), vendar so omenjeni zadeli le 16 od skupno 40 metov iz igre. Najvidnejši člani prve peterke Celticsov so si sicer približno enakomerno porazdelili učinek v napadu, Allen, Rondo in Garnett so dosegli po 15, Pierce pa 13 točk, vendar to ni bilo dovolj za zmago nad Cavsi, ki so uspešno igro stopnjevali v zadnji minutah srečanja, ko se je s koši in skoki izkazal krilni igralec Anderson Varejao, ki je skupno v statistiko vpisal 12 točk in šest skokov.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.