Brez mehanskega dopinga

Foto: EPA
Foto: EPA
Mednarodna kolesarska zveza (Uci) je sporočila, da na letošnjem Toru, ki se je v nedeljo končal v Parizu, ni bilo primera mehanskega dopinga. Na dirki so izvedli 3773 preverjanj koles, a nepravilnosti niso našli.
Oglej si celoten članek

V vseh kolesarskih disciplinah in kategorijah so predstavniki Ucija do zdaj izvedli že več kot 10.000 natančnih pregledov koles, a zaenkrat kljub nekaterim drugačnim namigom (francoski kanal Stade 2 je namigoval, da si je na Giru na nepravilni način pomagal Primož Roglič, a uradno ga niso osumili) je zaenkrat znan le en primer goljufije. Skriti motorček so na svetovnem prvenstvu v ciklokrosu našli na kolesu Belgijke Femke van den Driessche, za kar je bila kaznovana s šestletno prepovedjo nastopanja.

"Zahvalil bi se našim predstavnikom, ki so pri delu pokazali veliko vnemo in predanost. Tri tedne so trdo delali, pregledovali kolesa, a našli niso ničesar sumljivega, kar bi lahko dodatno očrnilo naš šport. Za sodelovanje pri preiskavah in podporo bi se zahvalil tudi kolesarjem, ekipam, organizatorjem in francoski policiji. S preiskavami bomo nadaljevali, naredili bomo vse, kar je v naši moči, da se prepričamo, da smo to vrsto goljufije odstranili," je dejal predsednik kolesarske zveze Brian Cookson.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.