Brez menjav na vrhu, Marčič tik za petdeseterico

Foto: Epa
Foto: Epa
Dirkači na reliju Dakar so opravili s šesto etapo.
Oglej si celoten članek

Američan Ricky Brabec (Honda) in Španec Carlos Sainz (Mini) sta zadržala vodstvo na vzdržljivostnem reliju Dakar. V šesti in 477 kilometrov dolgi etapi je Brabec zmagal med motociklisti, Sainz pa je končal na drugem mestu za zmagovalcem, Francozom Stephanom Peterhanslom (Mini).

Brabec (USA) je za etapo potreboval 4:36:28 ure, za njim sta se zvrstila Španec Joan Barreda Bort (Honda, +1:34) in Avstrijec Matthias Walkner (KTM, +2:45). Simon Marčič je bil med motociklisti 51., zaostal je za 1:29:00 ure.

Skupno ima Brabec 20:56 minute prednosti pred Čilencem Pablom Quintanillo. Marčič je 72. z 11:23:46 ure zaostanka.

V soboto bodo tekmovalci počivali.

Med avtomobilisti je Peterhansel prevozil traso v 4:27:17 ure, Sainz je potreboval 1:35 minute več, tretji pa je bil branilec naslova Katarec Nasser Al-Attiyah (Toyota, +3:22). Nekdanji as formule 1, Španec Fernando Alonso (Toyota) je bil šesti.

V skupnem seštevku med avtomobilisti vodi Sainz s 7:46 minute pred Al-Attiyahom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.