Brez milosti za dvakratno grešnico

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Ruska plavalka Julija Jefimova ne bo mogla nastopiti v kvalifikacijah za OI v Riu, je potrdila krovna plavalna organizacija Fina.
Oglej si celoten članek

Ruski plavalni zvezdnici Juliji Jefimovi, ki ji grozi dosmrtna prepoved nastopanja zaradi zlorabe dopinga, Mednarodna plavalna zveza (Fina) ni ukinila začasnega suspenza in tako ne bo mogla tekmovati na ruskih olimpijskih kvalifikacijah za igre v Riu de Janeiru, ki se začenjajo v Moskvi. Pri njej so marca odkrili uporabo meldonija.

Triindvajsetletna Rusinja je štirikratna svetovna prvakinja v prsnem slogu in dobitnica bronaste kolajne na 200 m prsno na olimpijskih igrah 2012 v Londonu. Za Jefimovo je bil to že drugi pozitiven dopinški izvid v karieri; leta 2014 so jo suspendirali za 16 mesecev, saj so v njenem vzorcu odkrili anabolične steroide.

Fina je v sporočilu za javnost zapisala, da Jefimova ne bo smela tekmovati vse do zaslišanja ter da primera ne bodo več komentirali vse do končne odločitve dopinške komisije zveze.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.