Brez osvojenega niza za Calcit

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Odbojkarice Calcita Ljubljane so v svoji zadnji tekmi skupine B lige prvakinj v poljskem Sopotu z 0:3 (-21, -22, -11) izgubile proti ekipi Atom Trefl Sopot.
Oglej si celoten članek

Slovenske državne prvakinje v prvi sezoni med najboljšimi evropskimi klubi niso osvojile niza. Njihova velika želja je bila, da do njega pridejo vsaj na svoji zadnji tekmi skupine B, toda poljski Atom Trefl Sopot je še enkrat potrdil svojo premoč in se zanesljivo uvrstil med 12 najboljših ekip, ki bodo nadaljevale s tekmovanjem v Ligi prvakinj. Vendar so tokrat Ljubljančanke v prvih dveh nizih prikazale dobro igro, imele v prvem spet priložnost za zmago, v tretjem pa so dober vtis s slabo igro pokvarile.

Podobno kot na zadnji tekmi v Tivoliju, ko je gostovala Novara, so ljubljanske odbojkarice dobro krenile v tekmo tudi na Poljskem. Ob dobrem servisu so bile uspešne tudi v bloku, v napadu je nekaj točk prispevala Olivera Kostić, kar jim je do prvega tehničnega odmora prineslo tri točke prednosti. Čeprav so domače odbojkarice povedle z 11:10, se calcitovke niso predale, še naprej je bil njihov sprejem na visoki ravni in tudi na drugi tehnični odmor so odšle s prednostjo treh točk. Toda na servis Maje Tokarske je poljska ekipa prišla do serije zaporednih točk in vodstva z 20:17. Po drugem polminutnem odmoru so Ljubljančanke le prišle do točke, ne pa tudi do preobrata. Uvodni niz se je končal s servisom v mreži Kostićeve.

Tudi drugi niz so calcitovke začele dobro, vodile s 6:3, s točko Potokarjeve pa so na še en tehnični odmor odšle s prednostjo. Tokrat dveh točk, vendar je na deveti točki že sledilo izenačenje, odpor gostij pa je popustil do drugega tehničnega odmora. Na sprejemu ni bilo več prave zbranosti in pri zaostanku štirih točk (10:14) je Gašper Ribič vzel svoj prvi polminutni odmor v drugem nizu, takoj po drugem tehničnem odmoru in zaostanku šestih točk (17:11) še drugega. Njegove varovanke so le prišle do servisa, dosegle tri točke zapored in vzpostavile ravnotežje na igrišču. Končnica niza je bila spet v znamenju domače ekipe, ki je prišla do šestih zaključnih žog za vodstvo z 2:0 v nizih, izkoristila pa je šele četrto.

V tretjem nizu so ljubljanske odbojkarice popolnoma popustile. Sprejem je bil vse slabši, v napadu ni bilo igralke, ki bi zaključila napad, na drugi strani pa je Micelli dal priložnost praktično vsem  igralkam, ki so brez večjih težav prihajale do točk. Ob drugem tehničnem odmoru so vodile že s sedmimi točkami prednosti, do konca tekme pa so calcitovkam prepustile le še štiri točke.

"Prva dva niza smo dobro držali svoj sprejem, v tretjem smo popustili, tudi Poljakinje so bolj pritisnile s servisom, predvsem pa smo naredili nekaj nepotrebnih napak, kar so domačinke izkoristile. Proti tako dobri ekipi je težko vso tekmo igrati na visoki ravni. Žal smo Ligo prvakinj končali brez osvojenega niza, vendar upam, da to ne bo naše zadnje igranje v tem elitnem tekmovanju. Tokrat se za menjave nisem odločil zato, ker smo prva dva niza igrali dobro, imeli svoj ritem, žal svoje dobre igre nismo unovčili s častnim nizom," je po tekmi dejal Ribič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.