Brez Ovečkina ne gre

Foto: Žurnal24 Nabokov je bil veliki junak v vrstah San Joseja.
V ligi NHL hokejistom Washingtona brez poškodovanega prvega zvezdnika Aleksa Ovečkina ne gre. V gosteh pri New Jersey Devils so klonili s 3:2. Kopitar ostaja najkoristnejši igralec.
Oglej si celoten članek

V ligi NHL je ponoči merilo moči 12 moštev. Vratar San Jose Sharks Jevgenij Nabokov je ubranil tri kazenske strele hokejistov iz Columbusa za zmago s 3:2. Washington Capitals so brez poškodovanega najboljšega moža Aleksa Ovečkina vpisali poraz z 2:3 v gosteh pri New Jersey Devils. Slovenski reprezentant Anže Kopitar z Los Angeles Kingsi ni igral, zato pa je s 24 točkami (11 golov, 13 podaj) še vedno na vrhu lestvice najkoristnejših igralcev severnoameriške hokejske lige.

Hokejisti Buffalo Sabres so s 3:0 premagali New York Islanders, domače zmage so se veselili tudi hokejisti Florida Panthers, ki so bili premočni za Carolina Hurricanes (3:0). Zato pa so hokejisti Dallas Stars morali po podaljšku priznati premoč Calgary Flames (2:3), ko je že po 1:25 minute zadel Jarome Iginla. Hokejisti ekipe Colorado Avalanche so doma v Denverju povsem nadigrali Phoenix Coyotes (4:1). V majici Colorada se je izkazal Čeh Milan Hejduk z dvema goloma in podajo, zadel je tudi Slovak Marek Svatoš, David Jones pa je plošček poslal v prazno mrežo. Slovaški vratar Peter Budaj, ki je dobil simptome nove gripe, je v svojem prvem nastopu v sezoni ustavil 28 strelov. Paul Štastny, Kanadčan s slovaškimi koreninami, je zablestel s tremi podajami.

Dvoboji so bili v znamenju vratarjev. Češki čuvaj mreže Floride Tomaš Vokoun je z 31 obrambami vpisal svoj že drugi zaporedni "shutout" v sezoni. Tudi v Buffalu v zvezni državi New York Ryan Miller ni klonil proti napadom gostov z Long Islanda. S 24 obrambami je prav tako drugič v sezoni ostal nepremagan pred vrati, skupno je vpisal že 14 "shutoutov".

NHL
Columbus Blue Jackets : San Jose Sharks 2:3 **
Buffalo Sabres : New York Islanders 3:0
New Jersey Devils : Washington Capitals 3:2
Florida Panthers : Carolina Hurricanes 3:0
Dallas Stars : Calgary Flames 2:3 *
Colorado Avalanche : Phoenix Coyotes 4:1
** - kazenski streli
* - podaljšek

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.