Brez Slovencev v idealni postavi

Foto: EPA
Foto: EPA
V idealni sedmerici pravkar končanega svetovnega prvenstva v rokometu v Španiji ni nobenega Slovenca. Najkoristnejši igralec (MVP) SP je Danec Mikkel Hansen.
Oglej si celoten članek

Svetovna rokometna zveza je objavila idealno postavo svetovnega prvenstva (SP) v Španiji. Med najboljših sedem rokometašev sta se uvrstila dva Španca (svetovni prvaki) in dva Danca (svetovni podprvaki), ter Hrvat, Rus in Madžar.

Slovencev v idealni postavi ni, statistika pa razkriva, da je bil Jure Dolenec z 39 goli 10. najboljši strelec prvenstva, Matej Gaber je tako kot Hrvat Drago Vukovič na prvenstvu v obrambi podelil največ blokad med vsemi (13), Primož Prošt pa je z 39,2 odstotka ubranjenih strelov šesti najuspešnejši vratar prvenstva. Najboljši strelec SP 2013 v Španiji je bil Danec Anders Eggert s 55 goli.

Idealna sedmerica SP 2013:

vratar: Niklas Landin (Danska)

krožni napadalec: Julen Aguinagalde (Španija)

levo krilo: Timur Dibirov (Rusija)

desno krilo: Hans Lindberg (Danska)

levi zunanji: Alberto Entrerríos (Španija)

srednji zunanji: Domagoj Duvnjak (Hrvaška)

desni zunanji: László Nagy (Madžarska)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.