Brez spuščenih hlač

Foto: Žurnal24 Jaka Lakovič Lakovic Jure Zdovc Foto: Žurnal24 Goran Jagodnik Foto: Žurnal24 Juan Carlos Navarro Foto: Žurnal24 Terrence Morris Foto: Boštjan Tacol Erazem Lorbek Foto: Žurnal24 Jaka Lakovič Lakovic Foto: Žurnal24 Goran Jagodnik Erazem Lorbek Foto: Žurnal24 Goran Jagodnik Kosta Perović Perovic Foto: Žurnal24 Erazem Lorbek Aloysius Anagonye Foto: Žurnal24 Goran Jagodnik Jaka Lakovič Lakovic Foto: Žurnal24 Aloysius Anagonye Foto: Žurnal24 Goran Jagodnik Foto: Žurnal24 Jure Zdovc Jaka Daneu Foto: Žurnal24 Sašo Ožbolt Saso Ozbolt Foto: Žurnal24 Giorgi Šermadini Sermadini Shermadini Foto: Žurnal24 Vlado Ilievski Foto: Žurnal24 Pinkney Markota Zdovc Salin Perry Šermadini Sermadini Shermadini Foto: Žurnal24 Kevinn Pinkney Foto: Boštjan Tacol Jaka Lakovič Lakovic Foto: Žurnal24 Vlado Ilievski
V četrtek ob 20.45 se bo začel košarkarski praznik. Stožiški pekel bo še posebej vroč za Regal FC Barcelono. Na predvečer tekme sta obe ekipi opravili s treningom, kjer so se srečali stari znanci.
Oglej si celoten članek
Obe moštvi začeli z zmagama
Tako Barcelona kot Olimpija sta drugi del evroligaškega tekmovanja odprli z zmago. V 1. kolu skupine F so zmaji v gosteh za točko (64:63) premagali rimsko Lottomatico, Katalonci pa so bili doma za 10 točk (81:71) boljši od Maccabija.

Čaka nas praznik košarke. Igramo doma in naredili bomo vse, da v Top 16 še enkrat zmagamo. Tudi Barcelona je premagljiva, a bomo morali zaigrati precej bolje kot na zadnjih tekmah,” je pred dvobojem z evropskim prvakom razmišljal trener Uniona Olimpije Jure Zdovc. Njegovi izbranci so v tej evroligaški sezoni sicer dobili vseh pet tekem v dvorani Stožice.

Pred najboljšo publiko
"Barcelona je ena izmed najboljših ekip v Evropi, a to še ne pomeni, da bomo kar spustili spodnje hlače in se že vnaprej predali. Vsekakor jim pred najboljšo publiko na svetu ne bo lahko,” je obljubil krilni center zmajev Damir Markota, kapetan Goran Jagodnik pa je dodal: “Prav na vseh domačih dvobojih je treba zmagati in ne samo na tem proti Barceloni, če želimo še naprej biti najprijetnejše presenečenje Evrolige. So favoriti naše skupine. Pred nami je težko delo, a verjamem, da bomo pokazali svoj maksimum.”

Prišli po zmago

Od vloge favorita pri Barceloni ne bežijo. “Vsekakor pričakujemo zmago. To bi bil zelo lep uspeh za nas. Nič drugega pravzaprav ne pride v poštev. Bo pa težka tekma. Tudi tekmec potrebuje zmago in vse skupaj se bo odločalo ob koncu dvoboja. Olimpija v tej sezoni igra super,” meni slovenski reprezentant pri Barçi Erazem Lorbek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.