Brez vuvuzel bodo trepetali za Murrayja

Foto: Žurnal24 Lani je bil blizu, a vseeno daleč. Andy Murray je edini pravi up Britancev. (Fot
Mineva 74 let od zadnje zmage Britanca v Wimbledonu. Andy Murray letos ni v tako formi kot lani, a je njihov edini pravi up. Če bi lahko, pa ne bodo smeli, bi ga vzpodbujali kar z vuvuzelami.
Oglej si celoten članek
Slovenske barve bosta zastopala Blaž Kavčič in Polona Hercog. V prvem kolu bosta njuna nasprotnika Lukaš Kubot in Jaroslava Švedova.

Nogometno svetovno prvenstvo v naslednjih dveh tednih ne bo edini veliki športni dogodek. Drugi največji tega obdobja bo minil brez vuvuzel – v Wimbledonu se bo igral tretji letošnji grand slam. Vuvuzel ne omenjamo kar tako. Te so namreč v Angliji postale tako priljubljene, da organizator obiskovalcem turnirja v belem sporoča: "Vuvuzele niso primerne za tenis in tako njihovega vnosa na območje igrišč ne bomo dovolili." Vsaj v Angliji zanimanje za tenis zaradi mundiala ne bo nič manjše. Vstopnice so bile prodane že pred tedni in tako v 14 dneh pričakujejo okoli pol milijona obiskovalcev. Organizator sporoča, da je za turnir, na katerem bosta lanska naslova branila Roger Federer in Serena Williams, nanj pa se vračajo Justine Henin, Rafael Nadal in Kim Clijsters, že vse pripravljeno.

Drugi igralec sveta in prvi nosilec Wimbledona Roger Federer bo igral za svoj že sedmi naslov v All England Clubu. Andy Roddick, Rafael Nadal , Andy Murray … so kandidati, da končajo dominanco Federerja, ki v zadnjih tednih ne blesti.

Tako kot že leta in leta bodo domači navijači znova trepetali za britansko zmago – prvo po 74 letih. Prav veliko orožij ne bodo imeli v igri, saj na moškem delu turnija nastopata le dva, pri čemer ima edini realne možnosti za zmago 23-letni Andy Murray, igralec številka 4 lestvice ATP. V zadnjem obdobju Škot ni igral najbolje in tako se navijači bojijo, da bi se njihove nogometne frustracije lahko povečale še s teniškim neuspehom. Spomnimo, da je Murray na OP Francije izgubl proti Tomasu Berdychu, prejšnji teden pa na travi na turniju Queen`s Club proti Mardyju Fishu. "V zadnjem obdobju res nisem igral svoj najboljši tenis, a vem, da forma je nekje tukaj." Lanski Wimbledon, ko je bil Andy v pravi formi, se je zanj končal v polfinalu proti Andyju Roddicku.

Na ženskem delu turnirja sta favoritki sestri Venus in Serena Williams. Le enkrat se je v zadnjih 10 letih zgodilo, da v finalu ni bilo niti ene od sester. Naslov bo branila Serena, ki se te dni še najbolj obremenjuje, kakšno glasbo bo poslušala med turnirjem v Londonu.

"Moja pričakovanja so visoka kot vedno. Če mislite, da bom zmagal ali pa izgubil, lahko vam povem, da bom dal na tem turniju vse od sebe," navijačev obljublja Andy Murray. "Težko bo, a bom pritiskal nase, da odigram čim bolje. Ko sem pod pritiskom, ponavadi igram najbolje." Za Murrayja se takorekoč že tri leta govori, da je le vprašanje časa, kdaj bo osvojil grand slam. Med potencialne zmagovalce ga je že večkrat uvrstil tudi trikratni zmagovalec Wimbledona John McEnroe. "Povsem razumem, kaj preživlja. Pritisk je gotovo na njegovi strani, saj nikakor ne more prodreti. Še toliko bolj je nestrpen, ker ve, kako zelo si Britanci želijo te zmage. Je kandidat za zmago, a pritisk nanj je iz leta v leto večji," razlaga McEnroe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.