Brez zmage 16 let, nato dve v dveh urah

Foto: EPA
Foto: EPA
Mirjana Lučić-Baroni je postala kar dvakratna zmagovalka teniškega turnirja v kanadskem Quebecu.
Oglej si celoten članek

Hrvaška teniška igralka Mirjana Lučić-Baroni je v finalu turnirja z nagradnim skladom 250.000 ameriških dolarjev gladko, brez izgubljenega niza, premagala Američanko, prvo nosilko, Venus Williams s 6:4, 6:3. Dve uri pozneje je nastopila še v igri dvojic in bila prav tako uspešna.

Dvaintridesetletna Hrvatica je kar 16 let čakala na svoj drugi naslov tako pri posameznicah kot v dvojicah, kar je svojevrsten rekord. Pred tem je kar 13 let na svoj drugi naslov na turnirjih serije WTA čakala japonska veteranka Kimiko Date Krumm.

Po dveh urah še v dvojicah

Pred finalom v dvojicah je Hrvatica premagala Američanko Williamsovo, čeprav ji v prvem nizu ni šlo vse po načrtih ter je Američanka povedla že s 4:1. A se je nato vrnila in dobila niz ter nato še svoj tretji turnirski naslov, zadnja dva je osvojila v letih 1997 in 1998 na turnirju v hrvaškem Bolu.

Lučić-Baronijeva je nato v finalu dvojic s Čehinjo Lucie Hradecko premagala nemško-češko kombinacijo Julia Görges in Andrea Hlavačkova s 6:3, 7:6 (8).

WTA Quebec, finale:

Posameznice:
Mirjana
Lučić-Baroni (Hrv) : Venus Williams (ZDA/1) 6:4, 6:3.

Dvojice:
Lučić-Baroni/Hradecka (Hrv/Češ) : Görges/Hlavačkova (Nem/Češ) 6:3, 7:6 (8).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.