Brez zmage samo še Peter

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Cene Prevc je na uvodni tekmi nove sezone celinskega pokala zmagal v norveškem Vikersundu.
Oglej si celoten članek

Smučarski skakalci so se v petek pomerili na prvi tekmi nove sezone celinskega pokala, zmage pa se je veselil 20-letni Cene Prevc.

Karavana celinskega pokala se je na prvi letošnji tekmi v zimski sezoni ustavila v norveškem Vikersundu. To tekmovanje bi se sicer moralo začeti v Lillehammerju, a so tekme prestavili v Vikersund, ker Lillehammer gosti tekme svetovnega pokala namesto Nižnega Tagila.

Premierne zmage na uvodni tekme sezone in četrte v karieri se je razveselil 'srednji' Prevc, ki je v finalu napadel z drugega mesta in na koncu za 2,1 točke premagal domačega veterana Toma Hildeja, tretji je bil še z 0,7 točke manj Poljak Jan Ziobro.

Semenič z daljavo dneva

Tik pod odrom za zmagovalce sta končala še dva Slovenca. Anže Semenič je v finalu s 116,5 metra postavil daljavo dneva, na koncu pa za 0,2 točke zaostal za Ziobrom, peti je bil Bor Pavlovčič.

Cene je postal drugi Prevc z zmago na tekmi smučarskih skokov v sezoni 2016/2017. Medtem ko njegov mlajši brat Domen dominira v svetovnem pokalu, ima Cene najboljše izhodišče za nadaljevanje celinskega pokala.

Srčno upamo, da se bo na najvišjo stopničko kmalu povzpel tudi Peter Prevc.

PREBERITE ŠE: 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.