Briatore ostro nad novo F1: "Naredili so kaos"

Foto: EPA
Foto: EPA
Flavio Briatore ni razočaral, ko so ga v intervjuju za italijansko La Gazzetto dello Sport povprašali o vtisih po prvi dirki nove sezone v formuli 1.
Oglej si celoten članek

"Ni mogoče prikazati takšnega 'spektakla', kakršnega smo videli v nedeljo. To pomeni, da ne spoštujejo publike, ki plačuje za to, da je lahko na tribunah ali pred televizijo, zanikajo preteklost najlepšega tekmovanja na svetu. Bilo je negledljivo, razočarajoče," se v pogovoru na rožnatih straneh La Gazzette dello Sport ni držal nazaj Flavio Briatore.

Nekdaj prvi mož Benettona in Renaulta je donedavno z lastniškim deležem sodeloval tudi v zgodbi padlega angleškega prvoligaša Queens Park Rangers, a se od cirkusa formule 1 nikoli ni zares oddaljil, še posebej jezičen pa je, ko je potrebno kritizirati vedno manj zanimivo dogajanje v (nekoč) najhitrejšem bencinskem športu.

"F1 pred novim kolapsom"

"Če se ne bo hitro kaj spremenilo, je F1 pred novim kolapsom. Poglejte svet interneta, blogov, Twitterja ... VN Avstralije ni bila všeč nikomur. Letošnje spremembe so uvedli prehitro in s premalo testiranj. To je privedlo do tega, da sta po desetih krogih dva prvaka, kot sta (Sebastian) Vettel in (Lewis) Hamilton), odstopila. To ni možno," je nadaljeval Briatore.

"Rekel bom nekaj absurdnega: če danes zberemo skupaj deset najboljših dirkačev in jim damo dirkalnike GP2, ki so vsi enaki, bomo imeli fantastičen šov in ljudje bodo ponoreli. Že zdaj se bojim pomisliti na naslednjo nagrado v Maleziji, ki bo kot bi vzel pomirjevala."

Kot bi omejili dotike z žogo Cristianu Ronaldu

Glavne krivce Briatore vidi v konstruktorjih, ki so dovolili uvedbo novih pravil. Lewis Hamilton (Mercedes) po doseženem najhitrejšem času v kvalifikacijah prve dirke v Melbournu ni dokončal, številne težave je imel pred začetkom sezone tudi Red Bull s svetovnim prvakov Sebastianom Vettlom, ki je prav tako odstopil, je pa njegov moštveni kolega Daniel Ricciardo osvojil izvrstno drugo mesto, a so mu ga zaradi napake na dirkalniku (zaenkrat) odvzeli.

"Nova pravila so sprejeli za inženirje, za tiste, ki jih zabava in uživanje publike ne zanima. Ne smemo pozabiti, da je formula 1 borba med dirkači. To, da primoraš dirkače, da vozijo počasneje, je nasprotujoče. To bi bilo nekaj takega, kot če bi naredili revolucijo v nogometu, kjer bi sprejeli pravilo, da se šampioni kot Cristiano Ronaldo ne smejo dotakniti žoge več kot desetkrat na tekmo," je še dodal Briatore.

"Strinjam pa se s hibridi in tehnologijo, ker se lahko novosti programirajo v razmaku petih let. A tako, kot so to storili oni, so naredili kaos," je še pristavil in zaključil, da bo po njegovem mnenju letos "dominiral" Mercedes, ki je tudi "kot organizacija boljši od vseh ostalih". Povratek med najboljše je napovedal tudi svoji bivši ekipi Renaultu, blizu naj bi bil tudi Red Bull, nekje vmes pa Ferrari.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:58 21. Marec 2014.

    se strinjam!! Stokrat rajši gledam moto GP kakor pa prdenje 1.6 pri formuli 1.... Pa sem bil velik fan Formule, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.