Briggs Kličku pojedel kosilo in požel vihar

Aktualni boksarski prvak Vladimir Kličko in nekdanji šampion Shannon Briggs sta se hudo sporekla v restavraciji nad krožnikom testenin. Na tla je letel inventar, tekla je tudi kri. Slabše jo je odnesel izzivalec.
Oglej si celoten članek

Vladimir Kličko je v miru užival kosilo v znani italijanski restavraciji Mamma mia v kraju Hollywoodu na Floridi, ko je nenadoma pridivjal znani provokator med boksarji 42-letni Shannon Briggs in se napotil naravnost k "Vladovi" mizi. "Povedal sem ti, šampijon, kamor greš ti, grem tudi jaz. Kar počneš ti, počnem tudi jaz. Dajva se udariti, šampion. Kar počenš ti, počnem jaz."

Meni nič tebi nič se je usedel zraven, pograbil krožnik ukrajinskega prvaka in pričel jesti njegov obed.  "Kar ješ ti, jem tudi jaz. Hvala, šampion!"

38-letni Vladimir ga je na videz mirno spremljal in se ni pustil sprovocirati, celo naložil mu je hrano na krožnik. Nato pa je v nekem trenutku dejal, da poleg obeda gotovo dobro dene tudi malo pijače in je zlil kozarec vode na Briggsovo glavo. 

Ta je v tistem trenutku izgubil še tisto malo razsodnosti, besno je izbil kozarec in kazalo je že, da bodo zapele težke boksarske pesti. Nato pa so vendarle prihiteli Briggsovi spremljevalci in srboriteža spravili iz restavracije. Ob prevračanju kozarcev in kolovratenju po restavraciji pa si je Briggs grdo porezal roko in nogo, tako da si je prislužil tudi nekaj šivov na urgenci, poroča Fightnews.com. Vse skupaj je sicer z mobilnikom posnel eden od prisotnih v restavraciji.

Tudi Kličko naj bi bil rahlo porezan po desnici, saj je po prepiru stresal roko in jo opazoval. Svetovni prvak po verzijah IBF/IBO/WBA in WBO naj bi se 6. septembra pomeril proti izzivalcu Kubratu Pulevu, a je prav mogoče, da bo dvoboj prestavljen.

Še drugič izzival

Dvokratni prvak Briggs je sicer že drugič v zadnjih tednih prekrižal pot Kličku. Nedavno je namreč prišel v telovadnico in tam Ukrajinca izzival, naj se že pomeri z njim. Briggs je trenutno 14. na lestvici verzije WBA, kar je precej pod rangom, ki se pritiče izzivalcu prvaka. Kličko namreč ne bi mogel zavrniti kvečjemu koga iz peterice najboljših izzivalcev. Prav gotovo pa petelinjenje Briggsa ni naključno, saj si tako vnaprej dviguje ceno za morebitni bodoči spopad, tudi njegove reakcije, ko so ga prišli mirit spremljevalci, kaže, da je šlo za premišljen in vnaprej pripravljen scenarij.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.