Britanci namučili rise, "Raza" rešil zmago

Foto: Anže Petkovšek Razingar Hebar Tavželj Slovenija Velika Britanija SP svetovno prvenstvo divizije Foto: Anže Petkovšek Žiga Pance Sabolič Hočevar Tičar Kranjc Kovačevič Slovenija Velika Britanija SP Foto: Anže Petkovšek Murphy Jeglič Slovenija Velika Britanija SP svetovno prvenstvo divizije I Stožic Foto: Anže Petkovšek Marcel Rodman Slovenija Velika Britanija SP svetovno prvenstvo divizije I Stožic Foto: Anže Petkovšek Murphy Hočevar Slovenija Velika Britanija SP svetovno prvenstvo divizije I Stoži Foto: Anže Petkovšek Murphy Hebar Pajič Slovenija Velika Britanija SP svetovno prvenstvo divizije I S Foto: Anže Petkovšek Murphy Marcel Rodman Slovenija Velika Britanija SP svetovno prvenstvo divizije I Foto: Anže Petkovšek Marcel Rodman Pavlin Slovenija Velika Britanija SP svetovno prvenstvo divizije I Foto: Anže Petkovšek Murphy Tičar Slovenija Velika Britanija SP svetovno prvenstvo divizije I Stožice Foto: Anže Petkovšek Pajič Slovenija Velika Britanija SP svetovno prvenstvo divizije I Stožice hokej Foto: Anže Petkovšek Pajič Murphy Slovenija Velika Britanija SP svetovno prvenstvo divizije I Stožice Foto: Anže Petkovšek Razingar Murphy Slovenija Velika Britanija SP svetovno prvenstvo divizije I Stož Foto: Anže Petkovšek Kristan Slovenija Velika Britanija SP svetovno prvenstvo divizije I Stožice hoke Foto: Anže Petkovšek Kristan Slovenija Velika Britanija SP svetovno prvenstvo divizije I Stožice hoke Foto: Anže Petkovšek David Rodman Mušič Murphy Slovenija Velika Britanija SP svetovno prvenstvo diviz Foto: Anže Petkovšek Marcel Rodman Mušič Slovenija Velika Britanija SP svetovno prvenstvo divizije I Foto: Anže Petkovšek Gregorc Tavželj sodnik klop menjave Slovenija Velika Britanija SP svetovno prven Foto: Anže Petkovšek Razingar Kranjc Mušič klop menjave rezerve Slovenija Velika Britanija SP svetovn Foto: Anže Petkovšek Marcel Rodman Murphy Slovenija Velika Britanija SP svetovno prvenstvo divizije I Foto: Anže Petkovšek Razingar Slovenija Velika Britanija SP svetovno prvenstvo divizije I Stožice hok Foto: Anže Petkovšek Marcel Rodman Tičar Slovenija Velika Britanija SP svetovno prvenstvo divizije I Foto: Anže Petkovšek Mušič Murphy Slovenija Velika Britanija SP svetovno prvenstvo divizije I Stožice Foto: Anže Petkovšek Pajič Murphy Slovenija Velika Britanija SP svetovno prvenstvo divizije I Stožice Foto: Anže Petkovšek Sabolič Tičar Slovenija Velika Britanija SP svetovno prvenstvo divizije I Stožic
Slovenski hokejisti so zmagovito začeli domače svetovno prvenstvo divizije I in na infarktni tekmi v Stožicah premagali Veliko Britanijo (3:2). Zmagoviti gol je dobre tri minute pred koncem zabil kapetan Tomaž Razingar. Na popoldanskih tekmah zmagi Madžarske proti Japonski (5:1) in Avstrije proti Ukrajini (5:4).
Oglej si celoten članek

Gol kapetana Tomaža Razingarja je hokejistom Slovenije prinesel izjemno pomembno zmago na tekmi prvega kola svetovnega prvenstva divizije I v dvorani Stožice. Dolgo časa je kazalo, da so pogumni Britanci pokazali dovolj vsaj za podaljšek, a je Razingar v 57. minuti z izjemnim strelom pod prečko premagal razpoloženega vratarja Stephena Murphyja. Za vodstvo Slovenije sta v prvi tretjini zabila Žiga Jeglič in David Rodman.

"Napovedovali smo težko tekmo in res je bila zelo težka. Britanci so se nam dobro upirali, mogoče bi na začetku morali večkrat zadeti, saj smo imeli veliko priložnosti, a smo se na koncu le zbrali, pokazali srce in zmagali," je po obračunu za Šport TV dejal Jeglič, strelec zgodovinskega prvega gola slovenske reprezentance v Stožicah in najboljši igralec tekme.

"Razingar je zabil fenomenalen gol. Mislim, da smo si ga zaslužili, ker smo zanj res garali. Lahko vidite, da se je zaradi števila gledalcev na ledu naredilo veliko luž, zaradi česar je bilo težko igrati. Močno smo se 'namatrali' za to zmago," je še dodal Jeglič.

"Pritisk je bil kar precejšen"

“Zagotovo ni bila naša želja, da bi bila tekma tako negotova. Na srečo smo le dosegli tisti tretji gol in ta pomembni dvoboj le pripeljali do srečnega konca. Igrali so enostavno, plošček izbijali iz svoje tretjine in čakali na protinapade. Morda smo vse skupaj želeli nekako prehitro zaključiti,” je po dvoboju dejal strelec drugega slovenskega gola David Rodman in dodal: “Pritisk je bil kar precejšen. Vsi vemo, kakšna so pričakovanja.”

Slovenci so dvoboj z Britanci začeli odlično, že v četrti minuti pa je tako po podaji Roberta Saboliča zadel Jeglič. A otočane hiter zadetek ni zmedel. Le tri minute kasneje je namreč izenačil Colin Shields. Nato je četa Matjaža Kopitarja dvakrat zaigrala z dvema igralcema več. Plošček v teh trenutkih ni našel poti v mrežo, je pa David Rodman v 13. minuti po gneči pred vratarjem in številnih poskusih le zatresel mrežo ob igralcu več na ledu. Vodstvo gostiteljev prvenstva je trajalo do začetka druge tretjine, ko je po podaji Shieldsa zadel Craig Peacock.

Britanci so redno pretili iz protinapadov in bi lahko vratarja Roberta Kristana vsaj nekajkrat premagali iz ugodnih situacij. Risi so večinoma pretili prek hokejistov prvega napada, in tako je po strelu Saboliča v 25. minuti Blaž Gregorc zadel le okvir britanskih vrat. Kljub nekaj lepim priložnostim je bil Murphy vedno na mestu in pred zadnjo tretjino se je obetala ponovitev zgodbe z zadnje medsebojne tekme, ko je Slovenija slavila šele po podaljšku.

Kapetan kapetansko prav na koncu

Dvorano je že po nekaj sekundah zadnje tretjine šokiral Robert Dowd, a so njegov gol z igralcem več sodniki upravičeno razveljavili, saj je Matthew Myers stal v vratarjevem prostoru. Igra Slovencev se kljub vsemu ni preveč popravila, Kristan pa je imel morda celo več dela od svojega kolega na drugi strani. Razingar je v 57. minuti z natančnim strelom odvalil kamen s srca soigralcev in navijačev, a bi kmalu postal tragični junak tekme, saj si je zaradi udarca s palico prislužil izključitev, katere pa Britanci niso uspeli izkoristiti.

V nedeljo sta bili sicer odigrani še dve tekmi. V derbiju je Avstrija s 5:4 premagala Ukrajino, Madžarska pa je bila s kar 5:1 boljša od Japoncev. Slednji se bodo v ponedeljek pomerili s Slovenci. “Ni tekem, ki bi jih lahko vzel z levo roko. Tudi Japonska je zelo kakovostna. Z njimi smo vedno igrali zelo težko,” je še dejal Rodman.

SP divizije I, skupina A, 1. kolo:

Japonska : Madžarska 1:5 (0:2, 0:2, 1:1)
Janadori (58); Magosi (6), Horvath (10), Sofron (34), Pozsgai (40), Mihaly (56)

Ukrajina : Avstrija 4:5 (1:1, 2:4, 1:0)
Timčenko (14, 35, 58), Pobjedonoscev (33); Geier (3), Latusa (21), Kirisits (22), Welser (23), Koch (30)

Velika Britanija : Slovenija 2:3 (1:2, 1:0, 0:1)
Shields (7), Peacock (22); Jeglič (4), D. Rodman (13), Razingar (57)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:53 15. April 2012.

    Ali se da kje videt v živo preko interneta

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.