Britanski zvezdnik Chris Hoy zaključil kariero

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Od aktivnega tekmovanja se je uradno poslovil najuspešnejši kolesar na olimpijskih igrah Britanec Chris Hoy.
Oglej si celoten članek

Šestkratni olimpijski prvak na stezi Chris Hoy je na novinarski konferenci dejal, da je o koncu kariere razmišljal dolgo časa in da je odločitev pretehtal v krogu družine in trenerjev.

Sedemintridesetletni Hoy po olimpijskih igrah v Londonu ni več nastopal, tako da njegov odhod s scene ni tako presenetljiv. "Odločitev ni bila lahka, toda enkrat je treba končati," je na novinarski konferenci ob slovesu dejal.

Hoy je prvo kolajno osvojil leta 2000 v Sydneyju, ko je z britansko ekipo zasedel drugo mesto, svojo prvo olimpijsko zlato pa si je okrog vrata obesil v Atenah štiri leta pozneje. V Pekingu je zmagal trikrat, v Londonu pa dvakrat. Poleg olimpijskih ima tudi bogato zbirko kolajn s svetovnih prvenstev, na katerih je osvojil kar enajst naslovov prvaka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.