Bronasti dan

Foto: Stanko Gruden/STA
Foto: Stanko Gruden/STA
Vrhunec slovenskih tekmovanj v Londonu je tokrat predstavljala veslaška tekma dvojnih dvojcev, kjer sta Iztok Čop in Luka Špik osvojila bronasto kolajno.
Oglej si celoten članek

"Vse je šlo po načrtu, v zadnji tretjini pa se je tudi zaradi vetra začelo odpirati tekmecem na peti in šesti progi. V realnih pogojih bi bila bliže boju za prvo mesto, vsaj enakovredna Italijanoma, tako pa sva v zadnjih 20 sekundah branila bron," je po tekmi dvojnih dvojcev dejal Luka Špik. Ta je v Londonu prišel do svoje tretje olimpijske kolajne (še zlato v Sydneyju in srebro v Atenah), Iztok Čop pa bo kariero zaključil še z eno več (prvo bronasto je osvojil pred 20 leti v Barceloni skupaj z Denisom Žvegljem).

Brez napredovanj

Na visoke uvrstitve so računali tudi slovenska kanuista in kajakašica, a so obtičali v polfinalih svojih disciplin. Potem ko se z osmim mestom v kajakaškem centru Lee Valley v finale ni uspelo prebiti kanuističnemu dvojcu Sašo Taljat/Luka Božič, je v polfinalu spodletelo tudi kajakašici Evi Terčelj, ki je olimpijske igre končala na 13. mestu.

Brez večernih polfinalnih nastopov je ostala tudi trojica slovenskih plavalcev. Tjaša Oder je bila 25. v kvalifikacijah na 800 metrov prosto (8:41,82), Peter Mankoč je v svoji edini disciplini v Londonu (100 metrov delfin) s časom 52,44 zasedel 19. mesto, Anja Čarman pa je 200 metrov hrbtno (2:13,01) končala na 25. mestu.

V prvem kolu je bila poražena tudi Ana Velenšek, ki velja za eno od najbolj nadarjenih slovenskih judoistk. Za 21-letnico je bila v kategoriji do 78 kilogramov usodna Poljakinja Daria Podgorzelec.

Izgubil eno mesto

Jadralec Vasilij Žbogar je po štirih tekmovalnih dneh in osmih regatah na olimpijskem regatnem polju v Weymouthu v razredu finn na skupnem šestem mestu (41 točk). Po dnevu premora je bil v sedmem plovu deveti, v osmi regati pa je bil šesti. Po odbitku najslabše regate za tretjim mestom zaostaja za sedem točk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.