Brown ostaja v Philadelphiji

Foto: Reuters Larry Brown se bo vrnil k svoji ljubezni - treniranju.
Po prihodu NBA zvezdnikov Kevina Garnetta in Rayja Allena so bili Boston Celticsi tik pred okrepitvijo na strokovnem področju.
Oglej si celoten članek

Košarkarski trenerski velikan Larry Brown na koncu ni sprejel ponudbe Dannyja Aingea. Larry Brown je bil blizu temu, da postane pomočnik glavnega trenerja Doca Riversa. “Docu sem zaupal, da obstaja 90 odstotna možnost, da pridem v Boston," je dejal 67-letni Brown, ki je spremenil svoje stališče, potem, ko je spregovoril z lastnikom Philadelphije Edom Sniderom. Ta ga je pregovoril, da ostane podpredsednik košarkaških operaciji 76ersov.

Celticsi bi s prihodom Browna dobili močno okrepitev v trenerskih vrstah, sam pa bi imel priložnost po polomu v New Yorku trenerski posel zapustiti v velikem slogu. Spomnimo, da je v sezoni 2005/2006 Brown vodil New York Knickse, s katerimi pa je vpisal le 23 zmag.

Čeprav bo Brown ostal v Philadelphiji, se trener želi vrniti k svoji prvi službi. "Mislim, da imam še veliko za ponuditi. Imel sem lepo priložnost in ne želim, da se moja kariera konča na tak način. Obožujem trenerski posel in to je edina stvar, ki jo znam početi. V tem trenutku se še nisem pripravljen umakniti,“ je dejal Browm, ki je razmišljal celo da postane pomočnik trenerja na Univerzi.
Larry Brown trenerski posel opravlja od leta 1975. V svoji karieri ima na svojem "računu" več kot 1.000 zmag med profesionalci, tako v Ligi ABA kot NBA. Je edini trener v zgodovini, ki je v končnico Lige NBA popeljal sedem različnih moštev. Hkrati je prvi trener, ki je slavil v prvenstvu študentske Lige NCAA (Kansas 1988) in prvenstvu Lige NBA (Detroit 2004).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.