Bruno Senna: "Težko mi je"

Foto: Žurnal24 VN Monako trening 2010 Bruno Senna Hispania
"Težko mi je. Tukaj sem odpeljal hitrejši čas v seriji GP2, kot pa zdaj z dirkalnikom formule 1," svoje frustracije pojasnjuje Bruno Senna, nečak Ayrtona Senne, ki je med zadnjimi v svoji debitanski sezoni.
Oglej si celoten članek
Dober dirkač lahko s svojim znanjem pridobi tri ali štiri desetinke na krog, več kot toliko pa iz slabega dirkalnika ne moreš iztisniti.
Bruno Senna

Pozimi je bilo veliko govora o Brunu Senni. Nečak Ayrtona Senne je končno v formuli 1. Ko je na prvem treningu prve letošnje VN prvič zapeljal na stezo, so bile vse oči zazrte vanj. A že dan kasneje ni bil več v središču pozornosti. Z novo ekipo Hispanie Cosworth ima povsem nekonkurenčen dirkalnik in tako smo kar malo pozabili nanj. Na uvodnih petih dirkah je dvakrat videl cilj in bil najboljši 16. Kako se s tako težkim začetkom svoje kariere v formuli 1 sooča nečak šestkratnega zmagovalca VN Monaka in trikratnega prvaka? "Težko mi je. Tukaj sem odpeljal hitrejši čas v seriji GP2, kot pa zdaj z dirkalnikom formule 1," svoje frustracije pojasnjuje 26-letni brazilski debitant. "Pred nami je zelo velik izziv. Čaka nas ogromno dela, da bi izboljšali ta dirkalnik."

Na tribunah Monte Carla je opaziti kar nekaj transparentov Senni v podporo in tudi sam še ne izgublja upanja. "Nimam pa nerealnih sanj, da bom tukaj naredil kak čudež. Na tej progi je zaupanje v dirkalnik še toliko bolj pomembno, saj moraš vedeti, kako se bo obnašal v zavojih. Mi imamo slab oprijem z asfaltom in to nam povzroča veliko težav." Njegov stric še danes ostaja edini Brazilec z zmago v Monaku. Lani je bil z drugim mestom blizu Rubens Barrichello (Brawn), letos bo glede na drugo mesto na tretjem treningu nevaren Felipe Massa (Ferrari). "Vsak si želi biti med najboljšimi. Sam vem, da sem lahko tudi jaz," ostaja odločen Bruno. Obetavni dirkači so v slavih moštvih že večkrat zapravili svojo kariero (lani denimo Sebastien Bourdais). Upajmo, da je Senna ne bo, oziroma da kljub letošnjim slabim izidom v prihodnje dobi priložnost v kateri od boljših ekip.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.