Bruyneel za deset let izgnan iz športa

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Vse več ljudi, ki so z Lanceom Armstrongom sodelovali pri uporabi prepovedanih poživil, je deležnih sankcij s strani Ameriške protidopinške agencije.
Oglej si celoten članek

Ameriška protidopinška agencija (Usada) je nekdanjega športnega direktorja kluba US Postal Johana Bruyneela zaradi zlorabe dopinga v kolesarstvu in neposredne vpletenosti v afero Lancea Armstronga kaznovala z desetletno prepovedjo delovanja v vseh športih. Ob Bruyneelu sta bila kaznovana tudi zdravnik Pedro Celaya in trener José Martí.

Usada je nekdanjega ameriškega kolesarskega zvezdnika Armstronga zaradi jemanja prepovedanih poživil kaznovala z dosmrtno prepovedjo nastopanja, hkrati pa mu je odvzela vseh sedem zmag na najbolj sloviti kolesarski preizkušnji na svetu – dirki po Franciji.

Že napovedal pritožbo

Huda kazen je zdaj doletela tudi Bruyneela in njegova najtesnejša sodelavca v ekipi US Postal oziroma Discovery Channel, 49-letni Belgijec pa je že napovedal, da se bo na kazen Usade pritožil na mednarodno arbitražno športno razsodišče v Lozani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.