Bubnićeva tekma življenja: Banvit padel v Stožicah

Foto: Saša Despot Union Olimpija Banvit Eurocup Foto: Saša Despot Jurković Nestrerović Kraljević Union Olimpija Banvit Eurocup Foto: Saša Despot Marinelli Union Olimpija Banvit Eurocup Foto: Saša Despot Stepheson Drobnjak Salin Marinelli Union Olimpija Banvit Eurocup Foto: Saša Despot Drobnjak Union Olimpija Banvit Eurocup Foto: Saša Despot Pipan Union Olimpija Banvit Eurocup Foto: Saša Despot Salin Prepelič Union Olimpija Banvit Eurocup Foto: Saša Despot Salin Simmons Union Olimpija Banvit Eurocup Foto: Saša Despot Gailius Simmons Union Olimpija Banvit Eurocup Foto: Saša Despot Marinelli Union Olimpija Banvit Eurocup Foto: Saša Despot Kuqo Omić Union Olimpija Banvit Eurocup Foto: Saša Despot Stepheson Kuqo Union Olimpija Banvit Eurocup Foto: Saša Despot Gailius Simmons Union Olimpija Banvit Eurocup Foto: Saša Despot Gailius Simmons Union Olimpija Banvit Eurocup Foto: Saša Despot Gailius Simmons Union Olimpija Banvit Eurocup Foto: Saša Despot Prepelič Union Olimpija Banvit Eurocup Foto: Saša Despot Prepelič Union Olimpija Banvit Eurocup Foto: Saša Despot Prepelič Omić Bubnić Union Olimpija Banvit Eurocup
Union Olimpija je v drugem delu Evropskega pokala zabeležila prvo zmago, doma je premagala Banvit (84:80) in ostala v igri za napredovanje.
Oglej si celoten članek

Vodilna ekipa turške lige je po izenačeni tekmi klonila v tesni končnici. Odločil je izjemen skok Olimpije v napadu v ključnih trenutkih, v končnici je bil zelo razpoložen tudi prvi strelec tekme Dražen Bubnić (18 točk). V skupini je na vrhu izraelski Hapoel s tremi zmagami, Budivelnik, Olimpija in Banvit imajo po eno zmago in dva poraza.

Pri zmajih ni igral Jakov Vladović, ki še ni nared po poškodbi prepone, namesto njega je bil v ekipi mladinec Vasilije Vučetić. Dino Murić se po poškodbi kolena vrača na naslednji tekmi lige Aba proti Radničkemu.

Obetaven začetek Olimpije

Ljubljančani so srečanje začeli zelo vzpodbudno, po osmih točkah Sasuja Salina so povedli za sedem (12:5). Turki so v drugi polovici prve četrtine dvignili nivo agresivnosti v obrambi in po seriji dobrih protinapadov in prodorov prešli v vodstvo, za tri točke naskoka (16:19) je zadel Sammy Mejia. Sodniki so hitro dosojali osebne napake, po sumljivo dosojenem prekršku Cedrica Jacksona je Aleš Pipan za negodovanje dobil tehnično napako, a je prebudil občinstvo v Stožicah. Po prvi četrtini so gostje ohranili šest točk prednosti (20:26).

Drugih deset minut so bolje začeli gostje, po dveh zaporednih koših Charlesa Davisa je Banvit vodil že za deset (22:32). Turki so prednost nekaj točk vzdrževali skozi večino druge četrtine. Ob koncu polčasa pa so zmaji stopili na plin in zasluženo ujeli nasprotnika. Po trojki Dražena Bubnića je bilo le še minus 5 (35:40), po skoku v napadu in košu Alexa Stephesona v zadnji sekundi pa je Olimpija do odmora celo izenačila.

Številne menjave v vodstvu, odlični Bubnić

Foto: Saša Despot Prepelič Union Olimpija Banvit Eurocup Olimpija je tudi na začetku drugega polčasa dobro skakala v napadu, ob pogumni igri Paola Marinellija so zmaji ušli za pet (52:47). Sodniki so nato dosodili nešportno osebno napako Stephesonu in Banvit je priložnost izkoristil in se spet prebil v minimalno vodstvo. Na drugi strani je s trojko brž odgovoril Deividas Gailius, ekipi pa sta se nekajkrat izmenjali v vodstvu, izid je bil večkrat tudi izenačen (62:62). Na zadnji odmor pa so s prednostjo štirih točk vendarle odšli Turki, potem ko je razpoloženi Mejia ob zvoku sirene zadel trojko prek Salina (64:68).

Domačini so na začetku zadnjega dela igre hitro izenačili (70:70), goste je v vodstvo z njihovo prvo trojko ponovno popeljal Keith Simmons. Že v naslednjem napadu je z enako mero odgovoril Nebojša Joksimović, po prostih metih Bubnića pa je Olimpija spet vodila (75:73). Novo izenačenje je prinesel Mejia, a po odločnem prodoru Bubnića je bila prednost spet v rokah Ljubljančanov (77:75). Na drugi strani je Davis zadel le en prosti met in v zadnjo minuto so zmaji krenili s točko prednosti in žogo v rokah.

Skok v napadu rešil zmago zmajev

Joksimović je z lepo asistenco omogočil Alenu Omiću dva prosta meta, domači center je 37 sekund pred koncem dvakrat zgrešil, a je v napadu spet odlično skočil Bubnić, nato pa je zmago Ljubljančanom praktično zagotovil Salin z ukradeno žogo in podajo do Gailiusa v protinapadu, po katerem je Litovec mirno položil za plus pet 18 sekund pred zadnjo sireno (81:76).

Tudi Mejii so se na drugi strani zatresle roke, zadel je le en prosti met (81:77). Salin je ponovil njegovo napako (82:77), a je Omić pobral odbito žogo in spet stopil na črto prostih metov. Tokrat je bil ljubljanski velikan dvakrat natančen in dokončno zagotovil zmago četi Aleša Pipana (84:77). Turki so s trojko lahko le še ublažili poraz (84:80).

Eurocup, 3. kolo:

Union Olimpija : Banvit 84:80 (20:26, 22:16, 22:26, 20:12)
Bubnić (6 sk.) 18, Joksimović 15, Stepheson 12; Mejia 26, Rowland 15, Kuqo 12.

Hapoel : Budivelnik 88:84 (20:26, 31:30, 16:15, 21:13)

Lestvica:
1. Hapoel Jeruzalem 6 točk
2. Budivelnik Kijev 4
3. Union Olimpija Ljubljana 4
4. Banvit Bandirma 4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:34 23. Januar 2014.

    ni kej ce stece pol gre.<br />cestitke fantje res ste pustili srce na igriscu.cari ste<br />bravo OLIMPIJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.