Bucikova v drugo napredovala osem mest, Vlhovi že globus

Foto: Epa
Foto: Epa
Shiffrinova z odlično drugo vožnjo do zmage, Vlhovi za mali kristalni globus zadoščalo drugo mesto.
Oglej si celoten članek

Američanka Mikeala Shiffrin je zmagovalka slaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Schladmingu. Vodilna po prvi vožnji Slovakinja Petra Vlhova, ki je zaostala 15 stotink sekunde, je z drugim mestom predčasno še drugič v karieri po letu 2020 osvojila slalomski seštevek zime. Edina slovenska finalistka Ana Bucik je bila 12.

Zaradi prevelikega števila okužb s covidom-19 v Flachauu na Solnograškem niso mogli izpeljati tekmovanja. Alpske smučarke so se tako komaj drugič na slalomski tekmi pomerile v Schladmingu, prvič marca 2012, sicer prizorišču tradicionalnega moškega slalomskega spektakla pod žarometi.

Shiffrinova, ki je v tej sezoni presenetljivo v podrejenem položaju na slalomih, je po odstopu na slalomu v Kranjski Gori znova našla zmagovite občutke. Na vrh se je izstrelila kot peta po prvi vožnji. Po Killingtonu je v tej zimi zmagala še na drugem slalomu. Skupno je to 73. zmaga v svetovnem pokalu za Američanko, 47. slalomska.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Vlhova je s petimi zmagami in dvema drugima mestoma predčasno osvojila slalomski mali kristalni globus. Na sporedu svetovnega pokala sta le še dva ženska slaloma, Vlhova (660 točk) pa ima v slalomskem seštevku pred Shiffrinovo (440 točk) nedosegljivo prednost 220 točk.

Na startu prve vožnje so bile štiri Slovenke, od katerih si je zgolj Bucikova zagotovila še en nastop. Z 12. mestom (+1,88) v Schladmingu je po novem šesta najboljša slalomistka sezone ter osma slalomistka na svetovni startni listi. V drugi vožnji je Primorka napredovala osem mest, na prvi progi je zabeležila 20. čas.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.