Buffalo prekinil negativno serijo

Foto: EPA
Foto: EPA
Hokejisti Buffala so v noči na sredo s 4:3 ugnali Edmonton in prekinili serijo porazov. Detroit je bil boljši od Dallasa in se prebil na drugo mesto na zahodu.
Oglej si celoten članek

Hokejisti v severnoameriški hokejski ligi NHL so ponoči odigrali šest tekem. Novo zmago je dosegel Detroit, ki se je s 5:4 veselil v gosteh na tekmi z Dallasom in se prebil na drugo mesto na zahodu. Serijo porazov pa je ustavil Buffalo, ki je v domači dvorani s 4:3 ugnal Edmonton.

V Dallasu je Jiri Hudler dosegel kar dva gola, Valtteri Fippula iz istega napada pa je dodal gol in dve podaji za novo zmago Detroita, ki se je z 51 točkami na drugem mestu zahoda izenačil z Vancouvrom, za vodilnim Chicagom pa zaostaja le še točko. Na drugi strani je dvakrat zadel Michael Ryder.

Tesno je bilo tudi na drugih tekmah. Buffalo je zmagal drugič v zadnjih osmih tekmah, s 4:3 pa so gostitelji ugnali Edmonton. Odločilna sta bila gola Drewa Stafforda in Nathana Gerbeja, ki sta med 55. in 57. minuto poskrbela za vodstvo domačih s 4:2. V Raleighu v Severni Karolini pa so zmagovalca dali šele kazenski streli, s 4:3 pa se je veselila ekipa New York Islanders. Nove zmage se je veselil tudi Washington, za katerega je spet zadel Aleks Ovečkin, s 3:1 pa so igralci iz prestolnice premagali Calgary Flames.

Edini Slovenec v ligi, Anže Kopitar, je bil tokrat prost, prvi nov dvoboj pa ga čaka v četrtek proti Phoenixu.

Liga NHL:

Washington Capitals : Calgary Flames 3:1
Buffalo Sabres : Edmonton Oilers 4:3
Carolina Hurricanes : New York Islanders 3:4 - po kazenskih strelih
Toronto Maple Leafs : Tampa Bay Lightning 7:3
St. Louis Blues : Phoenix Coyotes 4:1
Dallas Stars : Detroit Red Wings 4:5

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.