Buffalo spet napolnil mrežo nasprotnika

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V severnoameriški hokejski ligi NHL so v noči na soboto odigrali sedem tekem, od katerih sta se zgolj dve končali v rednem delu.
Oglej si celoten članek

Buffalo Sabres so bili s 5:2 boljši od Arizona Coyotes, San Jose Sharks pa so z nogometnih 1:0 premagali Anaheim Ducks.

Buffalo je z visokim izidom prišel do 11. zmage v sezoni. Razpoložen je bil Evander Kane, ki je v zadnji tretjini vknjižil kar dva zadetka, Buffalo se je zmage nad Arizono veselil s 5:2. Za zmagovalce so se med strelce vpisali še Sam Reinhart, Jamie McGinn in Marcus Foligno, medtem ko je vratar Chad Johnson k zmagi pripomogel z 18 obrambami.

Buffalo je na zadnjih štirih tekmah dosegel najmanj štiri gole, kar se je ekipi zgodilo prvič v zadnjih devetih sezonah. Pred doseženimi 17 goli v zadnjih štirih tekmah je Buffalo dosegel zgolj sedem zadetkov v nizu šestih porazov. Za Arizono je oba gola prispeval Max Domi, vratar Mike Smith je tekmo končal s 23 obrambami.

"Delamo na obrambi ekipe, plošček pa skušamo držati v svoji posesti. Borimo se za vsak preobrat, za vsak ukraden plošček in mislim, da smo vse bolj lačni zmag," je po tekmi dejal tokratni zvezdnik Buffala Kane. Arizona je sredi niza gostovanj, ki pa ga je začela slabo, s kar tremi zaporednimi porazi. V gosteh jo čakata še dve tekmi.

Na ostalih tekmah so gledalci gledali podaljške ali kazenske strele. New Jersey Devils so morali po podaljšku s 3:4 priznati premoč Philadelphia Flyers, Calgary Flames so po dodatnem delu s 5:4 strli odpor Boston Bruins, Edmonton Oilers pa z 2:1 Dallas Stars. Columbus Blue Jackets so po kazenskih strelih z 1:2 izgubili proti Florida Panthers, z enakim izidom so po loteriji New York Islanders izgubili proti St. Louis Blues.

Igralci Los Angelesa so zadnjo tekmo igrali v sredo, na ledu pa bodo znova nocoj, ko jih čaka nova popoldanska preizkušnja. V Staples Center v Los Angeles prihaja ekipa Pittsburgha na čelu s Sidneyjem Crosbyjem, tekma pa se bo začela ob 22. uri po slovenskem času.

Liga NHL, izidi:

Buffalo Sabres : Arizona Coyotes 5:2
New Jersey Devils : Philadelphia Flyers 3:4*
Columbus Blue Jackets : Florida Panthers 1:2**
New York Islanders : St. Louis Blues 1:2**
Calgary Flames : Boston Bruins 5:4*
Edmonton Oilers : Dallas Stars 2:1*
San Jose Sharks : Anaheim Ducks 1:0

* - podaljšek
** - kazenski streli

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.