Buffon pod lupo davkarije

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Italijanska davčna in finančna policija sumi kapetana italijanske nogometne reprezentance Gianluigija Buffona, da je v nelegalnih stavnicah vplačal več kot 1,5 milijona evrov, je poročala italijanska tiskovna agencija Ansa.
Oglej si celoten članek

Preiskovalci so odkrili 14 čekov, ki jih je med januarjem in septembrom 2010 lastniku stavnice v Parmi plačal Gianluigi Buffon, sicer vratar torinskega Juventusa. Buffona niso obvestili, da je v preiskavi. Italijanska nogometna zveza (FIGC) sicer prepoveduje stave vsem nogometašem.

Buffonovi odvetniki naj bi preiskovalcem povedali, da je Buffon denar nakazal človeku, ki je skrbel za nogometaševe investicije v Parmi, kjer je igral med letoma 1995 in 2001. Preiskovalci v Neaplju, Bariju in Cremoni pa trdijo, da je v najnovejši aferi s prirejanjem izidov tekem več deset nogometašev prejelo podkupnine za nameščanje izidov.

Reprezentant Domenico Criscito zaradi vpletenosti v to afero ne bo nastopil na junijskem evropskem prvenstvu v Ukrajini in na Poljskem, Leonardo Bonucci, ki ga tudi sumijo vpletenosti v ta škandal, pa ostaja z reprezentanco, saj pravi, da ga ni o tem nihče uradno obvestil.

Več o tej temi smo pred kratkim že pisali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.