Buffon zavrnil oba soigralca in navdušil Dončića

Foto: Epa gianluigi buffon
Legendarni italijanski vratar se je po eni sezoni vrnil nazaj v Torino.
Oglej si celoten članek

Gianluigi Buffon je bil pred selitvijo v Paris Saint-Germain kar 17 let član Juventusa, po samo eni sezoni v Parizu pa se je 41-letni veteran vrnil domov in z italijanskim prvakom sklenil enoletno pogodbo.

Legendarni vratar bo v prihajajoči sezoni nosil številko 77, s katero v ligi NBA navdušuje Luka Dončić. Košarkarju Dallasa je bila Italijanova izbira zelo všeč, kar je potrdil z objavo na twitterju.

Buffon bi sicer lahko izbral svojo nekdanjo številko 1, a je iz spoštovanja do kolega in načelnosti ni želel sprejeti. Ponudila se mu je celo možnost, da bi si ponovno nadel kapetanski trak, a je tudi to ponudbo zavrnil.

"77 predstavlja mojo zgodovino. To številko sem imel v Parmi in prinesla mi je srečo. Zelo mi je všeč," je povedal veteran, ki je v dresu Parme v Serie A debitiral že daljnega leta 1995. 

"Zahvaljujem se Szczesnyju in Chielliniju, ki sta mi ponudila številko 1 oziroma kapetanski trak, vendar se nisem vrnil z namenom, da bi komurkoli karkoli vzel. Rad bi pomagal ekipi. Prav je, ima prvi vratar številko 1. Kapetan naj bi odličen igralec, kot je Chiellini," je svojo odločitev pojasnil Buffon.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 01:42 6. Julij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Sexcoss.Com

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.