Bundesliga ustvarila največji dobiček

Foto: Žurnal24 Bundesliga se lahko pohvali z največjim dobičkom. (Foto: EPA)
Nemška nogometna liga, Bundesliga, ostaja najbolj dobičkonosna nogometna liga na svetu. V sezoni 2009/10 se lahko pohvali z 138 milijoni evri dobička.
Oglej si celoten članek

V raziskavo mednarodne agencije za revizijo in finančno svetovanje Deloitte so bile zajete vse najmočnejše evropske nogometne lige. Ob Bundesligi še angleška Premier liga, italijanska Serie A, francoski Le Championnat in španska Primera.

Premier liga na drugem mestu je imela 101 milijon evrov dobička. Francosko in italijansko prvenstvo je končalo v rdečih številkah z več kot sto milijoni evrov izgub, španski klubi pa niso želeli dati podatkov, zato pri Deloitte menijo, da so poslovali z minusom.

Bundesliga se lahko pohvali z najbolj zvestimi navijači. Skupaj si je 306 prvenstvenih tekem v zadnji sezoni ogledalo rekordnih 13.057.899 gledalcev, kar je 42.673 na tekmo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.