BVB ne bo zapostavil Lige prvakov

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Športni direktor dortmundske Borussie Hans-Joachim Watzke je dejal, da bodo knapi kljub slabi prvi polovici prvenstva še naprej osredotočeni tudi na Ligo prvakov, kjer jih v osmini finala čaka torinski Juventus.
Oglej si celoten članek

Dortmundska Borussia je po polovici letošnje Bundeslige na mestu, ki ob koncu sezone prinaša izpad, povsem drugačno podobo pa novi klub Kevina Kampla kaže v Ligi prvakov. V predtekmovalni skupini D so knapi osvojili prvo mesto pred Arsenalom, Anderlechtom in Galatasarayem, v osmini finala jih čaka italijanski prvak Juventus.

Borussia je izgubila kar 10 od 17 tekem v letošnjem nemškem prvenstvu in je na predzadnjem mestu v 18-članski ligi. Prvi operativec kluba Hans-Joachim Watzke se zaveda, da je obstanek v ligi primarni cilj, a noče, da bi zaradi tega trpele evropske ambicije rumeno-črnih. 

V zadnjih letih stalnica v vrhu

"Seveda bomo morali biti osredotočeni na Bundesligo, toda Lige prvakov ne gre kar tako odpisati," je Watzke dejal za nemški Bild. "Morda bi bilo lažje, če ne bi igrali v Evropi in bi tako vse moči usmerili v prvenstvo, toda to ne bi bilo pošteno do tekmovanja kot je Liga prvakov, pa tudi katastrofa za nemški nogomet. Do nemškega nogometa imamo odgovornost," je dejal Watzke.

Borussia Dortmund je v elitni Bundesligi vse od leta 1976. V zadnjih štirih letih so knapi vedno na vrhu ali pa tik pod njim. Leta 2011 in 2012 so postali državni prvaki, v zadnjih dveh sezonah pa so končali na drugem mestu za münchenskim Bayernom. V Ligi prvakov so letos prišli do četrtfinala, lani pa celo do finala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.