Cahillov gol za zmago Evertona

Foto: Žurnal24 Everton je z golom Cahilla premagal Zenit.
Nogometaši v skupinah od A do D so sinoči odigrali 4. kolo pokala UEFA. Popoln izkupiček imajo Everton, Panathinaikos in Hamburger SV. Slednji je bil z 2:0 boljši od zagrebškega Dinama.
Oglej si celoten članek
 

Pokal UEFA, 3. kolo

Skupina A
Everton : Zenit 1:0
Nurnberg : AZ Alkmaar 2:1

Skupina B
København : Atletico M. 0:2
Panathinaikos : Lokomotiva M. 2:0

Skupina C
Mlada Boleslav : AEK Atene 0:1
Villarreal : Elfsborg 2:0

Skupina D
Basel : Brann 1:0
Dinamo Z. : Hamburg 

V skupini A je Evertonu na domačem igrišču zmago šele v 85. minuti zagotovil Tim Cahill . Zmaga Angležev nad Zenitom je bila zelo pomembna za ostala moštva, ki se še borijo za napredovanje. Prvi, ki so imeli priložnost, da prehitijo Ruse, so bili igralci AZ Alkmaarja , ki pa so izgubili v Nürnbergu z 2:1. Sprva je Nizozemcem kazalo dobro, a je nemško zmago v končnici rešil Marek Mintal . Nemci in Nizozemci za Rusi zaostajajo za točko.

V skupini B je za slavje Panathinaikosa nad Lokomotivo poskrbel Salpingidis , ki ga je trener poslal na igrišče kot t.i. "jockerja". Ob Panathinaikosu pa je napredoval tudi madridski Atletico , ki je za uvrstitev med 32 ekip pokala UEFA slavil na gostovanju v danski prestolnici, z rezultatom 2:0 so premagali Kobenhaven. Za zmagovalce sta zadela Simao in Aguero .

V skupini C je Villareal , tretjeuvrščena ekipa španske Primera Division, po zaslugi Tomassona premagal Elfsborg in prevel vodstvo na lestvici. Atenski AEK pa je v gosteh z golom Nsaliwe premagal Mlado Boleslav . Na lestvici vodi Villareal (7 točk), dve točki manj imata AEK in Fiorentina, ki je bila tokrat prosta, minimalne možnosti za napredovanje pa imajo tudi Čehi, ki zaostajajo še dve točki več.

Dinamo je klonil proti Hamburgu. © Reuters

 

Nogometaši zagrebškega Dinama so tik pred izpadom iz pokala Uefa, saj so tudi na drugi tekmi skupinskega dela doživeli nov poraz. Proti Hamburgu so se hrvaški prvaki dobro kosali s favoriziranimi Nemci, na njihovo žalost pa je koncentracija popustila tik pred koncem kar so nogometaši Hamburga seveda znali izkoristiti. Najprej je zadel Nizozemec Nigel De Jong , globoko v sodnikovem podaljšku pa je po prekršku Čaleja v kazenskem prostoru strel z bele točke uspešno izvedel Piotr Trochowski . Iz skupine D se je v nadaljevanje uvrstil Basel , ki je na domačem stadionu premagal norveški Brann Bergen z golom Carlitosa. Zadnja tekma, ki bo odločala o napredovanju, bo obračun med Stade Rennesom in Dinamom. V primeru neodločenega izida pa bi napredoval Brann Bergen.

Krog ekip, ki so se uvrstile v naslednji del tekmovanja, med najboljših 32, se je torej v sredo zvečer precej razširil. Ob Evertonu, Panathinaiskosu in Hamburger SV, je to uspelo tudi ekipam Helsingborgs IF, Atletico Madrid, Villareal in FC Basel.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.